Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Zdradzić 5D3 dla D750?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Zdradzić 5D3 dla D750?

Aparat to tylko narzędzie do pracy, jak samochód. W ogóle nie przywiązuję się do marek, żadnych...
    5D2 zamieniłem na D800 i to była moja najlepsza zmiana systemu.
    Parę lat później wróciłem do Canona, bo zacząłem też filmować i chciałem spójny sprzęt z C100. Teraz robię 1DX2, 5D3 i 5D4 i już mnie kusi powrót do Nikona (D850 +D5).
    Myślę, że takie zakupy robi się głównie emocjonalnie (a reszta, te analizy, to czysta racjonalizacja) i nie ma co od emocji uciekać... W końcu to co nam daje zadowolonie i uszczęśliwia, to też emocje
    Życzę Ci świetnego Nikona!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Zdradzić 5D3 dla D750?

Cytat Zamieszczone przez the.watcher Zobacz posta
    Myślę, że takie zakupy robi się głównie emocjonalnie (a reszta, te analizy, to czysta racjonalizacja) i nie ma co od emocji uciekać... W końcu to co nam daje zadowolonie i uszczęśliwia, to też emocje
    Zgadzam się. Dodałbym jeszcze, że z nudów też albo z przerostu ego. Ja nie widziałem jeszcze podczas takich zmian "lepszych" zdjęć. Mówimy oczywiście przejściach z równorzędnej klasy systemów a nie entry level -> (semi)pro czy też ze sprzętu wyprodukowanego 10 lat temu na nowy. Ostrość pikseli, DR, spoko, rozumiem, że fotografia przyrodnicza/sportowa i spotting zrobiły się ultra popularne

Uprawnienia umieszczania postów