Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Zdradzić 5D3 dla D750?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Zdradzić 5D3 dla D750?

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    https://www.dpreview.com/reviews/ima...06009355883412

Wg tego rankingu DXO i porównania ww Rawów z ISO 6400 jakoś nie widzę przewagi Sony nad Nikonem czy Canonem, a do zastosowań wymienionych przez autora jest wręcz mylący.
    Ale tu nie chodzi o ilość szumu, bo ta jest porównywalna. Tylko jak się zachowują informacje wyciągane w obróbce z cieni. Pod poprzednim linkiem masz porównanie po wyciągnięciu +5EV. Przepaść jest niezaprzeczalna.

Z tego co widziałem to 6D już nieco lepiej sobie radzi od starszego brata pod tym względem. Ale nadal nie ma startu do Nikona.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ale był to wybór (około) 70% rozumem a 30% emocjami
    Tutaj masz racje, że to emocje w dużej mierze. No i efekt marketingu, tego naturalnego, gdzie nie spojrzeć na internety, JuTuby ludzie używają i zachwalają Najkony. Albo uciekają w ogóle gdzieś do Sony, Fuji.
    Tylko nawet jeżeli sytuacja się pewnie odmieni w ciągu kilku lat i Canon znowu będzie przed Nikonem to będzie trochę późno. Bo zanim 5D mark V albo 6D mark III się pojawi i stanieje do normalnych pieniędzy to minie dekada. Canon już w 5D mark IV powinien się bardziej popisać, nie mówiąc o 6D2.

Co do moich potrzeb to akurat ten aspekt jest dla mnie odczuwalny. Mniejsze rozmiary, waga, wbudowana lampa, ruchomy ekran - te rzeczy by mnie nie pchały do takich rozmyślań. Ale taki skok w możliwości obróbki RAWów to już jest bardzo mocny argument.
    Ostatnio edytowane przez fazik ; 20-10-2017 o 12:33

Uprawnienia umieszczania postów