Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez stempel74 Zobacz posta
    to co ja mam kupić do weselniaków bo już jestem bardzo skołowany, do tej pory mam 2szt 6D ale jedna mocno zajechana i myślałem że kupie 6DMk2, ale to odpada nie za taką cenę , to już może lepiej 5dIII? czy tez nie warto i najlepiej kupić 6D ale może by mi się jednak przydał inny punkt AF niż ten środkowy , chociaż z drugiej strony nie wiem czy będe umiał się po pół miliona zrobionych zdjęć tylko środkowym punktem korzystać z innych
    To właśnie takie osoby jak Ty są odpowiedzialne za wszelkie braki w 6dii. Canon z ubolewaniem odnotował, że przez ostatnie kilka lat zawodowi fotografowie ślubni oszukują i kupują 6d przeznaczone dla amatorów, zamiast 5d3 przeznaczonego dla nich. Canon nie da się dłużej tak robić w konia, poszedł po rozum do głowy i wykastrował 6d2.
    Amatorom pozostaje podziękować za tę tragedię tym ślubnym fotografom, którzy nie mają dosyć dumy i godności zawodowej, żeby nabyć sprzęt z właściwej półki.
    Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nie dziaduj, nie kombinuj jak się obejść tanim kosztem tylko kupuj 5d4 i nie zawracaj gitary bo inaczej w 6d3 całkiem wytną wizjer a wyświetlacz pokaże 80% kadru..
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna Awatar stempel74
    Miasto
    Częstochowa

to mi się przypomina w tym miejscu kawał: Przychodzi menel do sklepu i mówi:
    - Poproszę dwa wina!
    Ekspedientka nie patrząc na stan majątkowy mężczyzny podchodzi do półki bierze dwa wina i kładzie je na ladzie.
    - 25,50.
    Nagle menel zdejmuje spodnie, wypina się i mówi:
    - Kto wypina, tego wina!
    5d4 jest w tym fachu nie do odrobienia przynajmniej na prowincji

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To właśnie takie osoby jak Ty są odpowiedzialne za wszelkie braki w 6dii. Canon z ubolewaniem odnotował, że przez ostatnie kilka lat zawodowi fotografowie ślubni oszukują i kupują 6d przeznaczone dla amatorów, zamiast 5d3 przeznaczonego dla nich. Canon nie da się dłużej tak robić w konia, poszedł po rozum do głowy i wykastrował 6d2.....

No to pojechałeś teraz po całości. Jakoś na kartoniku nie widziałem opisu, że 6D jest tylko dla amatorów a 5D dla ślubniaków.

Są ludki którzy muszą mieć 5D żeby się lepiej poczuć na ślubie, bo wiedzą, że mają sprzęt PRO na wypasie i samo zdjęcia robi. A drugim wystarczy 6D, a i tak robią lepsze zdjęcia niż ci z 5D, normalnie szok, że można nim zdjęcia robić na ślubach! Osobiście ważniejsze dla mnie dobre szkło niż mega wypasiona puszka jeżeli chodzi o śluby.

@stempel74 jeżeli masz obcykanego 6D MkI i nauczyłeś się operować tylko na środkowym punkcie to bierz znowu "6D jedynkę", a za resztę kup jakieś fajne szkło albo inny sprzęt który Ci pomoże w dalszym rozwoju warsztatu.

Osobiście mi w nowym (oczywiście po za robieniem zdjęć, bo do tego jednak służy a nie nad spuszczaniem się nad tabelkami) pasuje gibany ekran i dodatkowe punkty AF, ale czy na tyle żeby dopłacać do niego?? No nie wiem ..... może jak by kosztował z 7tys.

W ogóle jak czytam cały ten wątek, to zastanawiam się czy nowy 6D służy ludziom nadal do robienia zdjęć czy juz tylko do robienia testów i tabelek.

Ludzie opanujcie się, przestańcie czytać i weźcie się za robienie zdjęć, lepiej na tym wyjdziecie!
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Uprawnienia umieszczania postów