Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ekstraklasa to znaczy kto? bo to jest bardzo duzy ogolnik, mozna pod niego podpiac cokolwiek sie zechce.

ja bym na przyklad chcial podpiac zwyciezcow World Press Photo. bo to prasowka, wiec dla zawadowcow dochodowa i medialna i wymagajaca dobrego oklepania ze sprzetem raczej... ale nijak nie wychodzi mi, ze 5D mkII czy 700D albo 6D to aparaty z najwyzszej polki. obytrzy mialem (z dokladnoscia do 750D zamiast 700D) to nawet dla takich nie-ekstraklasowiczow jak ja nie sa topowe body

https://petapixel.com/assets/uploads...ss-800x643.jpg
    Akustyk - i tu oczywiście z pełnym szacunkiem do WPR - tam ocena zdjęć jest zupełnie inna i bardziej liczą się emocje, odbiór zdjęcia itp. Używając zwrotu ekstraklasa, chodziło mi o typową komercję (moda itp).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Akustyk - i tu oczywiście z pełnym szacunkiem do WPR - tam ocena zdjęć jest zupełnie inna i bardziej liczą się emocje, odbiór zdjęcia itp. Używając zwrotu ekstraklasa, chodziło mi o typową komercję (moda itp).
    ale przeciez typowa komercja jest kotlet - to tutaj przypada jakies 80% zarabiajacych z fotografii (i nie tylko w Polsce!) i sadze, ze dla tej grupy korpus pierdyliono-megapikselowy (D810/5DSR) jest czasem jakas tam propozycja, ale niekoniecznie optymalna alternatywa. tutaj wlasnie okazuje sie, ze tego typu "nieurywajacedu*y" specyfikacje 5D mkIII czy D5 maja duzo wiecej sensu, bo po prostu daja odpowiedni balans potrzebnych cech

a tak ogolnie to ta komercja jest kropla w morzu wodki zaawansowanych uzyszkodnikow DSLR w ogole (takich, co to pisza testament z "nie pozwolcie mojej malzowinie/malzowi sprzedac aparatow za polowe tej ceny, jaka jej/jemu powiedzialem(am), ze kosztowaly"). o wszystkich aparatach na wymienna optyke nie wspominajac...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-08-2017 o 15:37
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Cześć Wszyskim!

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale przeciez typowa komercja jest kotlet - to tutaj przypada jakies 80% zarabiajacych z fotografii (i nie tylko w Polsce!) i sadze, ze dla tej grupy korpus pierdyliono-megapikselowy (D810/5DSR) jest czasem jakas tam propozycja, ale niekoniecznie optymalna alternatywa. tutaj wlasnie okazuje sie, ze tego typu "nieurywajacedu*y" specyfikacje 5D mkIII czy D5 maja duzo wiecej sensu, bo po prostu daja odpowiedni balans potrzebnych cech
    -Czyli Sony z A9 dobrze celuje.
    W trzecim świecie pewnie za drogi, ale w krajach o najwyższej sile nabywczej...
    No i 400/2.8 do kotleten słabo potrzebne.
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 22-08-2017 o 22:49

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów