Pokaż wyniki od 81 do 90 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Gdyby Canon od poczatku miał matryce z poziomem DR Sony Czy Nikona to niczego by nie przespał. Szkła miał i ma bardzo dobre. Do tego cała masa tanich szkieł i używek, czego Sony i Sigma nie ma. Dla Ciebie kastracja lustra to nowa technologia. Ok ja się zgadzam. Ale dla wielu wielkość mydła, uruchamianie aparatu w 2 sekundy, żenująca bateria i wystająca matryca podatna na łapanie syfów nie jest szczytem technologii. Sony i Fuji zxreowali Leice, bo wiedzieli, że nie mają startu w segmencie luster. Tyle w temacie. Przetrzyj oczy od tego DXO ostrości i tych megapixeli to nie jest fotografia, tylko onanizm sprzętowy a trolowanie w każdym możliwym poście o "wielkości Sony" i jego "tanich obiektywach" staje się żenujące i raczej nie przystoi komuś w Twoim wieku.
    Zaczynasz już cytować swoje myśli, to zły objaw, jak tak dalej to będziesz musiał zacząć chodzić do ortopedy !
    I to w Twoim wieku ?!

Pokaż gdzie pisałem :
    - o tanich obiektywach Sony ?
    - wielkości Sony ?

Akurat megapiksele i ostrość na zdjęciu są mi potrzebne.
    I tyle

jp

PS
    Leica (dawno temu) była niekwestionowanym numer 1 w sprzedaży aparatów.
    Gdy pojawiły się pierwsze (mało udane) lustrzanki to zignorowali to zjawisko.
    Ale lustrzanki gwałtownie zaczęły zdobywać rynek więc we wszystkich światowych gazetach dali całostronicowe ogłoszenie że "jeśli lustrzanki osiągną jakość do jakiej przyzwyczaili się klienci Lecia to Leica taki aparat wypuści."
    Czytałem je.
    Po jakimś czasie wypuścili lustrzankę, słabej jakości/technologii w porównaniu do już obecnych na rynku, zostali zepchnięci do niszy sprzedażowej, nie odzyskali już nigdy potęgi w wolumenie sprzedaży aparatów foto.
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-08-2017 o 10:21
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów