Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Ostatnie 2 lata na foto targach Nec, Birmingham UK pokazują, że przy stoisku Nikona było o wiel mniej osób zainteresowanych niż 4 lata temu. Przy Canonie troche wiecej, ale przy Fuji i Sony także Sigma tłumy. Serio. Parcie na bezlustro jest spore, zwlaszcza że topowe szkło Fuji jest tańsze od topowych Canona i Nikona
    Pewnie jak Sony zrobi jakąś fajną promocje na A7r II to pójdą kolejni
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Pełne uzależnienie

jeszcze taka refleksja mnie naszła na temat przyszłości jak sobie rowerkiem jechałem do pracy
    przyszłość entuzjasty bezluster - kolory w wizjerze elektronicznym podkręcone tak że puścić pawia można po 5 minutach patrzenia (przeczytane na forum), obiektywy lekkie (bo mało szkła) ale drogie i kompletnie nieskorygowane optycznie bo to się softem zrobi raz w wizjerze, a potem w odrawiaczu po co się męczyć z korekcją skoro można zrobić tanio sprzedać drogo a użytkownik i tak nie będzie widział, jeszcze tylko skorygowanego pseudorawa się zrobi i gra gitara - nie będą widzieć to nie będą wiedzieć i zastanawiać się dlaczego taki szajs kosztuje tyle kasy , potem zlikwiduje się jeszcze migawkę ale tylko dla dobra użytkowników bo elektroniczna jest lepsza ale bulić będziemy jak za prawdziwy aparat - jak mnie najdą jeszcze jakieś refleksje to się podzielę
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ja się zastanawiałem od jakiegoś czasu nad czymś mniejszym,padło na fuji
    jestem amatorem i tak fotografuje, parę dni temu zawitał do mnie fuji x-t10 +16-55(wolałem sony ale to już dużo wyższe koszty)
    dokupiłem niemiecka podwoja ładowarkę z dwoma zamiennikami co by prąd był
    rozmiarowo-bajka, dokładnie dwa razy mniejszy, lżejszy od mojego 5mk3
    jest inny, we wrześniu jadę na parę dni do Hiszpanii to go przetestuje w boju
    ale canona póki co zostawiam, na poważniejsze wyprawy typu safari to raczej canon+70-300L
    ale pierwszy krok zrobiłem, jeśli uznam ze fuji spełnia moje potrzeby to wyjdę z C

jestem na zamkniętej grupie fuji na Fb i tam sporo ludzi przeszło z N i C na fuji ale tez niektórzy robią kolejna revolte i wracają do FF
    niemniej slubniaków tam masa
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 18-08-2017 o 10:31
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Kochani, nie przesadzajmy, że lustra są niezastąpione, jak niektórzy twierdzą. Fotografia jako nauka i biznes jest na tyle różnorodna, że mojej opinii niektóre dziedziny fotografii aż proszą się o coś lżejszego niż dslr z ciężkim obiektywem i gripem. Piękne zdjęcia powstawały przed erą dslr i jakoś analogami i to nawet dalmierzami sobie radzono i nawet focus manualnie łapano
    Gdyby mnie było stać poszedłbym w system Leica, ale niestety...cóż.

Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    Tzn. mam podobne zdanie i dla przykładu chodzenie po górach z dslr, 2 obiektywami i statywem nie stanowi dla mnie problemu, co nie zmienia faktu, jakie są trendy....
    nie wiem ile masz lat ale ja dużo podróżuje, kraje dalekie i gorące
    jeden plecak rzeczy +1 plecak sprzetu-5mk3+16-35L+24-70L(24-105 sprzedałem)+70-300L+statyw
    i super, wszystko ogarnięte, tylko ze latka lecą, a podróżowanie przez bezdroża lokalnym transportem do najłatwiejszych nie należą
    wiec pewne przemyślenia i potrzeby się uaktywniają wraz z wiekiem

Pełne uzależnienie

Taka obserwacja z pobytu w atrakcji turystycznej skupiajacej setki zwiedzajacych, bedacych w zasiegu wzroku. Lustrzanek bardzo malo a jesli juz to z jednym ale konkretniejszym niz kitowy obiektywem, aparatow kompaktowych niewiele wiecej, calkiem duzo kamer sportowych gopro-podobnych a czym w przewazajacej czesci robiono zdjecia? Oczywiscie smartfonami z nieodlacznym atrybutem w postaci selfiesticka.

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie wiem ile masz lat ale ja dużo podróżuje, kraje dalekie i gorące
    jeden plecak rzeczy +1 plecak sprzetu-5mk3+16-35L+24-70L(24-105 sprzedałem)+70-300L+statyw
    i super, wszystko ogarnięte, tylko ze latka lecą, a podróżowanie przez bezdroża lokalnym transportem do najłatwiejszych nie należą
    wiec pewne przemyślenia i potrzeby się uaktywniają wraz z wiekiem
    A no tyle ze Zenita to mialem jakies 25 lat temu - wiec sredni wiek, ale regularnie cwicze. Po drugie, nie uczestnicze w obozach wedrownych, raczej jade w miejsce jakies i stamtad wypady jednodniowe. Te 3 kg wiecej w plecaku na 8 - 10 h lazenia nie stanowi problemu.

Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Taka obserwacja z pobytu w atrakcji turystycznej skupiajacej setki zwiedzajacych, bedacych w zasiegu wzroku. Lustrzanek bardzo malo a jesli juz to z jednym ale konkretniejszym niz kitowy obiektywem, aparatow kompaktowych niewiele wiecej, calkiem duzo kamer sportowych gopro-podobnych a czym w przewazajacej czesci robiono zdjecia? Oczywiscie smartfonami z nieodlacznym atrybutem w postaci selfiesticka.
    gdyby mój ajfon miał szeroki kat to bym nie potrzebował fuji

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez Nec1122 Zobacz posta
    Kochani, nie przesadzajmy, że lustra są niezastąpione, jak niektórzy twierdzą...
    Myślę, że nie oto chodzi. Ot inne narzędzia, dla pewnych osób poreczniejsze, a w innym zbyt delikatne.
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ja się zastanawiałem od jakiegoś czasu nad czymś mniejszym,padło na fuji
    jestem amatorem i tak fotografuje, parę dni temu zawitał do mnie fuji x-t10 +16-55

/.../

rozmiarowo-bajka
    Z XF 16-55/2.8? Serio?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów