Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Migawka a gwarancja.

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: Migawka a gwarancja.

Cytat Zamieszczone przez Miro891 Zobacz posta
    Niestety ale te bzdury Canon nie uwzględnia gwarancja mój przykład:

1 DS MARK III powinien wytrzymać do 300 tys wytrzymał nie całe 88 tys ( jak jakaś amatorska puszka)

Informacja od canon którą otrzymałem to taka iż na prawa na koszt własny i oni nigdy i nigdzie nie informowali o żywotności migawki a tu przykład kłamstwa Canona:
    https://www.dpreview.com/articles/48...smarkiii#press
    Canon EOS-1Ds Mark III - Optyczne.pl

są jeszcze specyfikacje na anglojęzycznej stronie canon. Oczywiście otrzymałem informacje, z serwisu iż Canon gwarantował przebieg migawki do nie dawna ale wycofał się z tego ( Panowie prawo nie działa wstecz ) Nie polecał Canona !!! Miałem w następnym roku przenieś sie na DX ale pójdę do konkurencji skoro mój profesjonalny sprzęt kupiony w profesjonalnej firmie wytrzymał tyle co jakiś amatorski ! I profesjonalna firma tak traktująca klienta ze się rozłącza albo nie rejestruje zgłoszenia ? no brawo Panowie byle tak dalej
    A co w warunkach gwarancji napisali, czy jest napisany gdzieś ten przebieg 300tyś, w instrukcji może, na której stronie ?

Bo może należy szukać u źródeł a nie jakiś stronkach z koziej d**y ? Ale może ktoś inny znajdzie tę informację, na stronach jp?

https://www.usa.canon.com/internet/p...s-1ds-mark-iii

Typowe internetowe przeklepywanie treści bez wiedzy na ten temat, jeden coś napisze (np. dpreview), drugi powtórzy (np. optyczne), trzeci jest święcie przekonany że to prawda. Te wszystkie informacje o przebiegu migawek, to ktoś słyszał, ale czy widział to inny już temat.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 14-08-2017 o 16:19

Uprawnienia umieszczania postów