Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Zadziwiające, że nikt nowego 6D2 nie porównuje do 5D3. Wydaje mi się, ze Canon włożył sporo pracy aby dopasować matryce 6D2 do tego, co produkował 5D3. Pewnie ktoś premię dostał za to, że nie zrobił tak dużej odchyłki jak w przypadku 5d2 vs 6D

Po narzekaniach na 6D2 wychodzi, że 5D3 to jest najgorszy model jaki Canon śmiał wyprodukować i nim się nic nie da zrobić

...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Zadziwiające, że nikt nowego 6D2 nie porównuje do 5D3. Wydaje mi się, ze Canon włożył sporo pracy aby dopasować matryce 6D2 do tego, co produkował 5D3. Pewnie ktoś premię dostał za to, że nie zrobił tak dużej odchyłki jak w przypadku 5d2 vs 6D

Po narzekaniach na 6D2 wychodzi, że 5D3 to jest najgorszy model jaki Canon śmiał wyprodukować i nim się nic nie da zrobić
    Nikt poza mną, bo właśnie chciałem napisać identyczny post. Że posiadacze 5d3 powinni się naprawdę wstydzić swojego sprzętu, i czym prędzej się go pozbyć, bo tym już dzisiaj przyzwoitego zdjęcia się nie zrobi. Kto tym ciągle śluby robi, w zasadzie oszukuje nieświadomych klientów. Okrada ich z tych brakujących EV, które należą im się jak psu buda.

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    @kuchatek ale wiesz o tym, że od premiery 5d3 świat się zdążył sporo zmienić?
    Fakt, zdjęcia, które pięć lat temu by jeszcze ledwo uszły, dzisiaj są nie do zaakceptowania. A co bardziej uświadomieni klienci reagują już śmiechem na fotografa posługująego się sprzętem z tak dawnych czasów. Zasłyszane: DR u pana poniżej 12 EV? Matryca sucha nienasmarowana? Panie, z czym do ludzi?
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta

http://i63.tinypic.com/qp2xe0.png
    A może powinno być odwrotnie:
    puszka entry level powinna umożliwiać bezproblemowe ogarniecie motywu o dużej rozpiętości tonalnej, bez niuansów użycia pomiaru światła, filtrów połówkowych, wyrafinowanych algorytmów odszumiania i czego tam jeszcze - to oferuje D750 a nie oferuje profi D5.

Jestem absolutnie przekonany, że nikt w Canonie nie zaprojektował nowego sensora o takich parametrach jakie prezentuje 6DII tylko ktoś te parametry sofwerowo ograniczył bo mu się coś ubrdało.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów