Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Canon 5DS R czy A7R II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon 5DS R czy A7R II

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    No faktycznie, nie znałem tej terminologii. Ale tak czy inaczej nie w szarościach jak napisałeś tylko tam gdzie występuje wzór i jak widać występuje też w 5DS, którego autorka ma teraz.
    Ja osobiście chyba wolałbym jednak aparat bez filtra AA ze wszystkimi tego konsekwencjami.
    Autorka postu jak mniemam ma właśnie wersję bez filtra AA, zresztą w tych porównaniach wszystkie aparaty są bez AA. 5DS ma za to starą matrycę, która nie ma ulepszeń co do DR jak nowa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Autorka postu jak mniemam ma właśnie wersję bez filtra AA, zresztą w tych porównaniach wszystkie aparaty są bez AA. 5DS ma za to starą matrycę, która nie ma ulepszeń co do DR jak nowa.
    Wydawało mi się, że 5Dmk4 ma AA i stąd wynika jego brak fałszywego koloru, o którym pisał pan.kolega. Jeśli nie ma to świetnie sobie radzi programowo i tu faktycznie Sony, 5DS R i D810 wymiękają.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Wydawało mi się, że 5Dmk4 ma AA i stąd wynika jego brak fałszywego koloru, o którym pisał pan.kolega. Jeśli nie ma to świetnie sobie radzi programowo i tu faktycznie Sony, 5DS R i D810 wymiękają.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Twierdzi że obrazek z Sony łatwiej mu się obrabia niż z Canona (5D mkIV) tylko jest jedno ale. Nie ogarnął odcienia twarzy. Mówi że nawet jpg prosto z puszki Canona leży mu bardziej niż z Sony z PS-a. Nie twierdzi też że jest gigantem obróbki i być może ktoś kto lepiej to ogarnia uzyska zadowalający efekt. Natomiast on nie ma zamiaru siedzieć nocami nad tym co z Canona ma od ręki.
    Czy tego nie da rady bez problemu załatwić profilem w LR? Też nie jestem gigantem obróbki, ale zagadnienia typu: ten aparat daje za żółty, a tamten za czerwony odcień jakoś udawało mi się poskramiać właśnie profilem. Wiadomo, że nie otrzyma się identycznych kolorów, tu jak rozumiem rozchodzi się tylko o kolory skóry.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Oczywiscie 5d4 ma AA. Nie wiem jak ale 5d4 przeczytalem jako k1. Moj blad.

Uprawnienia umieszczania postów