Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widzieliście przedsprzedażową cenę 6DII? 9499 PLN . Który to level próby dojenia potencjalnego klienta? Dziękuję, postoję. 5DII dalej robi całą robotę jakiej od niego oczekuję. To chyba ostatni w dziejach FF canona dostępny jako nowy poniżej 6500zł.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 09-07-2017 o 12:29
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Widzieliście przedsprzedażową cenę 6DII? 9499 PLN . Który to level próby dojenia potencjalnego klienta? Dziękuję, postoję. 5DII dalej robi całą robotę jakiej od niego oczekuję. To chyba ostatni w dziejach FF canona dostępny jako nowy poniżej 6500zł.
    To ja pamiętam to jakoś inaczej. 5d2 z kitem kosztował ponad 13 tys i kolejka na niego była bardzo długa.

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    To ja pamiętam to jakoś inaczej. 5d2 z kitem kosztował ponad 13 tys i kolejka na niego była bardzo długa.
    To byly inne czasy, no i MKII byl nowatorski, ze wzgledu na zapis HD.
    Ale swoja droga moze warto patrzec na ceny w USD:
    https://stooq.com/q/?s=usdpln
    https://en.wikipedia.org/wiki/Templa...igital_cameras
    No ja pamietam w polowie 2008 sprzet byl tani, ale i usd stal nisko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Robotę to i 5D I załatwia. Nie przypominam sobie nowej FF w tej cenie. 6D daleko zostawia w tyle 5DII. 6dII pewnie zostawi w tyle 5DIII ale na to trzeba trochę zaczekać.

Pełne uzależnienie

6D dało się bezproblemowo kupić poniżej 6500 (dystrybucja polska sklep polecany przez canona przy cashbackach żeby było jasne) a z keszbekem to jeszcze spooooro niżej jak się dobry keszbek wybrało ale teraz cena chyba bedzie rosnąć
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    6D dało się bezproblemowo kupić poniżej 6500 (dystrybucja polska sklep polecany przez canona przy cashbackach żeby było jasne) a z keszbekem to jeszcze spooooro niżej jak się dobry keszbek wybrało ale teraz cena chyba bedzie rosnąć
    W grudniu 2014r. kupiłem w MM za 5999zł i do tego zwrotu było chyba 360zł

Co do filmów w 4K to osobiście nie mam potrzeby filmowania w takiej rozdzielczości, ale zastanawiam się ile miejsca na karcie zajmuje 1 godz. takiego filmu?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta

Co do filmów w 4K to osobiście nie mam potrzeby filmowania w takiej rozdzielczości, ale zastanawiam się ile miejsca na karcie zajmuje 1 godz. takiego filmu?
    Godzina takiego filmu powinna się zwykle zmieścić na karcie 64 Gb.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Godzina takiego filmu powinna się zwykle zmieścić na karcie 64 Gb.
    Nie w Canonie mjpeg zajmuje chore ilosci.

Uprawnienia umieszczania postów