Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Mocowanie aparatu podczas wędrówek z plecakiem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Mocowanie aparatu podczas wędrówek z plecakiem

Stosowałem CapturePRO, teraz leży w szufladzie.

Na chodzenie po górach pewno się nadaje, na wyprawy miejskie (metro, autobus, mikrobus, częsta zmiana obiektywów) nie za bardzo.

Przeszedłem na system Peak Design, odpowiedni pasek na szyję, aparat powieszony wysoko na piersi i dodatkowym "paskiem" podpięty tak, że ciężar aparatu "wisi" na szelce plecaka (u mnie typu sling).
    Podpięcie paska do aparatu (lewy uchwyt aparatu, lewy uchwyt płytki statywowej) zapewnia że jest w pozycji ukośnej z obiektywem skierowanym w dół, nic się nie kiwa i nic nie zawadza przy chwytaniu/trzymaniu aparatu. No i jest przygotowany do podpięcia do statywu
    Odpięcie/przypięcie jest "natychmiastowe".

Sprawdzone na dwu wielodniowych wyprawach.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 01-07-2017 o 15:51
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Mocowanie aparatu podczas wędrówek z plecakiem

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Przeszedłem na system Peak Design, odpowiedni pasek na szyję, aparat powieszony wysoko na piersi i dodatkowym "paskiem" podpięty tak, że ciężar aparatu "wisi" na szelce plecaka (u mnie typu sling).
    Dziękuję za wpis. Pogooglałem, ale nie znalazłem jak to twoje rozwiązanie wygląda. Masz może jakieś zdjęcie poglądowe?
    Pozdrawiam,
    Maciej

Uprawnienia umieszczania postów