Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 147

Wątek: Ostrość zdjęć na APS-C + ustawienia światła

Uzależniony

Domyślnie Odp: Ostrość zdjęć na APS-C + ustawienia światła

Ok, to nie są zdjęcia robione tymi ogniskowymi co opisałeś. Udowodnij teraz że jest inaczej.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Ok, to nie są zdjęcia robione tymi ogniskowymi co opisałeś. Udowodnij teraz że jest inaczej.
    w ten sposób to się możemy bawić do końca swiata lub jeden dzień dłużej - jeśli uważasz że kłamię to będziesz musiał zrobić zdjęcia i sprawdzic sam - zrób zdjęcia wstaw na forum pokaż że jest inaczej skoro jest (ale jak chcesz się bawić to mam rawy z exifem, jpegi z exifem - mogę zawsze mogę komuś wysłać - wybierz kogoś z tych trzech ostatnich użytkowników w wątku - jak będzie miał ochotę to mu wyślę mailem i on potwierdzi czy te zdjęcia to te zdjęcia)

co ze zmianą perspektywy przez obcięcie zdjęcia nożyczkami ? bo nadal nie wiem czy to zmienia perspektywe czy nie zmienia?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Przecież te zdjęcia są kompletnie inne. Wszak panta rhei, więc nie można zrobić dwóch identycznych zdjęć. Proponuję zatem w dalszych rozważaniach ująć i czwarty wymiar czasu. I spojrzeć na to z takiej perspektywy.
    zasadniczo to masz rację bo uwierzyłem że 24-105 jest parafokalny lub prawie parafokalny ale prawie robi dużą różnicę w obrazku i w kasie też - na szczęście na forum tego nie widać.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 25-06-2017 o 13:49
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Po takim wpisie zostaje zaproponować Ci założenie strony o "Perspektywicznej teorii spiskowej".

Uzależniony

Jakie to typowe A wystarczy wrzucić oryginalne zdjęcia, ale ich nie zobaczymy. Ktoś kto zadał sobie trudu z tak precyzyjnym kadrowaniem, teraz już czasu nie znajdzie, czy się mylę ?

--- Kolejny post ---

Internet przestanie działać, awaria dysku, karty, komputera. Urodziny cioci.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Po takim wpisie zostaje zaproponować Ci założenie strony o "Perspektywicznej teorii spiskowej".
    Tylko podziel się rzetelnymi materiałami. A nie "mam ale nie dam", czy "zrób sobie sam".

Pełne uzależnienie

Jakie to typowe A wystarczy wrzucić oryginalne zdjęcia, ale ich nie zobaczymy. Ktoś kto zadał sobie trudu z tak precyzyjnym kadrowaniem, teraz już czasu nie znajdzie, czy się mylę ?

--- Kolejny post ---

Internet przestanie działać, awaria dysku, karty, komputera. Urodziny cioci.

--- Kolejny post ---

Tylko podziel się rzetelnymi materiałami. A nie "mam ale nie dam", czy "zrób sobie sam".
    następnym razem robię film dokumentujący i postaram się o notarialne poświadczenie zdjęć.

wybierz kogoś może być leon007

zdjęcia nikogo nie przekonają (one nie mają znaczenia liczy się tylko wewnętrzne przekonanie a zdjęcia jak nie pasują to tym gorzej dla zdjęć), do dzisiaj są ludzie twierdzący że ziemia jest płaska pomimo wielu zdjęć z orbity - i masz rację trochę czasu mi to zabrało.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Ja "Twoich" dowodów nie muszę udowadniać. Wystarczy mi już "Twoje" podejście. Udowodniłeś "coś" czego nie chcesz już "potwierdzić". Tyle w temacie.

Pełne uzależnienie

no i tym sposobem wróciliśmy do swoich stanowisk (znaczy ja do niczego nie wracałem) to również internetowy standard, wiedziałem że zdjęcia nikogo nie przekonają - jeśli fakty nie pasują do wyznawanej teorii to tym gorzej dla faktów - napiszę jeszcze raz to co napisałem w poście ze zdjęciami jak ktoś widzi inne odwzorowanie rzeczywistości czy inny efekt 3D na zdjęciach robionych różną ogniskową z tego samego miejsca to niech to pokaże na zdjęciach - i to by było na tyle - chwilowo spadam bo co prawda nie imieniny i nie cioci ale impreza (kolejna) się szykuje i z okazji wczorajszego święta wszystkim janom dobrego światła życzę.
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Przecież to chyba oczywiste, ze zmiana ogniskowej przy braku zmiany pozycji fotografującego nie zmieni perspektywy?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Z tego samego miejsca, różne ogniskowe.

patrząc na całe zdjęcia :
    - masz wrażenie różnej głębi, różnej odległości do lasu ? (definicja perspektywy)
    - widzisz że w różny sposób przedstawiają przestrzeń na dwuwymiarowym zdjęciu ? (definicja perspektywy)

Nie że wytniesz, pomalujesz, podejdziesz.
    Patrzysz jak obiektyw o dane ogniskowej przedstawił przestrzeń na dwuwymiarowym zdjęciu.

I gdy tam stałem, to na żadnym zdjęciu nie wygląda tak jak "gołym" okiem.
    A oko ma kat widzenie prawie 180 stopni, więcej niż obiektyw 16mm.
    Wyglądało jak "pomiędzy" obiektywami 35mm a 75mm

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 25-06-2017 o 15:19
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Perspektywa się nie zmieniła. To Ty dokonałeś przycięcia widzianego obrazu zmieniając ogniskową.

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów