Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 05-06-2017 o 23:32
Bardzo ładnie to wygląda i efekty super już widać ze studia.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
I tu mnie załatwiłeś:
Ale też teleobiektywem.
A poważnie, to podziwiam Twoje przedsięwzięcie, nawet na podstawie tych fragmentów. Mnie było stać tylko na tę miskę i parę kamieni dookoła. Dodatkowo chyba miejsce, w którym mieszkasz, czyli południe Europy, sprzyja większej różnorodności ptasich gości.
Zrymowałem!
No czegoś takiego się nie spodziewałemMiło że odzew nastąpił jak błyskawica
A tu to Cie zaskoczę - moi koledzy strasznie zazdroszczą ptasiej różnorodności w Polscepokazuję im niektóre zdjęcia przyrodników, ptasiarzy mieszkających w Polsce i nie mogą się nadziwić jaka piękna jest Polska.
Ja mieszkam w górach, tereny raczej ubogie w te co fruwają. Zimązostaje tu kilka jedynie gatunków, reszta odlatuje do Afryki lub przemieszcza się na tereny blisko morza lub południa Włoch.Jedynie dzików u mnie co niemiara , lisów ,saren,już mniej bo wilki powróciły.
I mnie zaskoczyłeś, ale po chwili zastanowienia: w sumie w Europie północnej są obszary lęgowe wielu ptaków.
Ciekawa rzecz, jeśli chodzi o wilki. Mieszkam w Pomorskiem i - chyba w zeszłym roku albo 2 lata temu - pojawiły się doniesienia, że na Kaszubach zadomowiły się wilki. Najpierw było niewyraźne zdjęcie zrobione przez leśnika, a później do mojej firmy dotarło pismo starosty o wilkach, ochronie i konsekwencjach naruszania ich spokoju.
Niestety Włochy są krajem przelotowym dla większości ptactwa.Żurawie tylko raz widziałem jak przelatywały dość wysoko. Bociana w mym rejonie do tej pory nie widziałem żerującego, jedynie w przelotach.Nawet Ibisy Sacro które sfotografowałem , jedynie na 3 dni zatrzymały się w mych okolicach.
No popatrz. Mieszkam na wsi w okolicach Gdyni/Wejherowa i w promieniu 30 minut jazdy rowerem znam 6 gniazd bocianów, a żurawie widzę kilka razy w tygodniu, gdy pasą się na łąkach przy drodze (do pracy) - teraz trochę mniej, bo chyba siedzą na własnych jajach. Polska piękna jest.![]()
Ja zaspany, on świeżak z apatytem na śniadanie zaleciał do mego ogrodu
382.
dzięcioł by bogdan l, su Flickr
porozglądał się , stwierdził że jest bezpieczny
383.
Giovane picchio rosso magiore / Młody dzięcioł by bogdan l, su Flickr
i wziął się za szukanie korników i orzeszków
384.
Młody dzięcioł, by bogdan l, su Flickr
krótki film -
https://www.flickr.com/photos/125138...8/35071533352/
Po tym wszystkim niestety musiałem jechać do pracy.Gdy piłem kawę, zerknąłem przez okno i zdębiałem, na konarze siedziały cztery dzięcioły, Matka, i 3 młode. I to się nazywa mieć szczęście ;(
Ale zasadzę się na nie w tym tygodniu, tylko muszę się przemóc i wstać o 6 ranożeby je nie wypłoszyć przy wejściu do czatowni na ogrodzie....
Cudeńko... A ja tym samym zamykam na jakiś czas swój watek.. Podziękowania dla zaglądających i komentujących..
Senza titolo by bogdan l, su Flickr