Strona 4 z 34 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 339

Wątek: Sony A9

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Oczywiście, że bym dobrał. Tyle, że za cenę kompletnie nieadekwatną do jakości oraz o wadze, która kompletnie wypacza sens kupowania bezlusterkowca.
    Czyli zmieniasz zdanie, bo "nie ma co do tego podpiąć" - Twoje słowa.
    Sens kupowania to subiektywne odczucia, cena, waga to też temat wtórny. Na podstawie czego oceniasz jakość? Podaj przykłady, nie interesują mnie opinie "bo mi się tak wydaje, albo gdzieś usłyszałem".

Też udowadniano mi złą jakość zdjęć zestawu 70-200 z ext x2, matematyką i innymi metodami, do momentu wrzucenia kilku przykładów po których wątek zdechł.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Po pierwsze zdania nie zmieniam. Po drugie piszę o subiektywnych odczuciach. Po trzecie nie pisałem nic o braku jakości, tylko o cenie nieadekwatnie wysokiej do jakości.

Coś już napisał

Ja wychodzę z Canona i wskakuje w ten korpus plus kilka szkieł, mniej więcej odpowiedniki tego co mam teraz. Wielkość i waga to dla mnie w tej chwili kluczowa sprawa. Wczoraj byłem w Sony Center i w przyszłym tygodniu powinienem wiedzieć kiedy korpus trafi do mnie.
    5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
    R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
    Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
    GoPro 11

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Czy ktoś z Was, kto żyje z fotografii, przeszedł ze stajni C do S i ma już rozeznanie czy/jak to wpłynęło na jakość "produktu końcowego"?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Ja wychodzę z Canona i wskakuje w ten korpus plus kilka szkieł, mniej więcej odpowiedniki tego co mam teraz. Wielkość i waga to dla mnie w tej chwili kluczowa sprawa. Wczoraj byłem w Sony Center i w przyszłym tygodniu powinienem wiedzieć kiedy korpus trafi do mnie.
    Dlaczego A9 a nie któryś z A7 ?

(ponoć jutro ma/może być inauguracja bądź A7S3 lub RX1M3)
    http://www.sonyalpharumors.com

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-04-2017 o 18:30
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Coś już napisał

Narazie to jedyny korpus bez rolling shutter, wszystko pozostałe co Sony ma w ofercie jest obarczone tym problemem. Jeżeli te nowe korpusy A7 też będą miały "technologię" stacked coś tam, co eliminuje rolling shutter to pewnie w zupełności wystarczą.

Jeżeli chodzi o szkła to biorę Batis 18/1.8 i Batis 85/1.8, zastanawiam się również nad 55/1.8, teraz mam 50 stm canona, ale w tej ogniskowej używam sporadycznie.
    Ostatnio edytowane przez ypl ; 22-04-2017 o 21:03
    5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
    R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
    Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
    GoPro 11

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Narazie to jedyny korpus bez rolling shutter, wszystko pozostałe co Sony ma w ofercie jest obarczone tym problemem. Jeżeli te nowe korpusy A7 też będą miały "technologię" stacked coś tam, co eliminuje rolling shutter to pewnie w zupełności wystarczą.
    He, he... Wierzysz Sony? Jak sami piszą, że elektroniczna migawka w ich wydaniu minimalizuje efekt rolling shutter. Zastosowane rozwiązanie to jedynie ersatz tzw. global shutter, więc byłbym ostrożny... Lepiej sprawdź najpierw czy ta "minimalizacja" jest dla Ciebie wystarczająca.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-04-2017 o 21:24

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    He, he... Wierzysz Sony? Jak sami piszą, że elektroniczna migawka w ich wydaniu minimalizuje efekt rolling shutter. Zastosowane rozwiązanie to jedynie ersatz tzw. global shutter, więc byłbym ostrożny... Lepiej sprawdź najpierw czy ta "minimalizacja" jest dla Ciebie wystarczająca.
    W sprawie matryc to akurat bym Sony wierzył.
    Wszak świat matryc wygląda obecnie tak że najpierw jest Sony, potem jest Nikon (a nie, przecież to też Sony) potem jest nieskończoność a za nią jest Canon ;-)

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

A już tak bardziej na serio, chodzi przecież o pierwszy na rynku pełnoklatkowy stacked-sensor.
    W tej konstrukcji mamy warstwę pamięci bezpośrednio pod pikselami, co umożliwia zatrzaśnięcie obrazu a dopiero potem odczyt. Stąd podobieństwo do global shutter'a. Oczywiście jak jest w realu - okaże się na testach.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Pytanie za 100 punktów: dlaczego do tak zaawansowanej technologicznie puszki Sony wpakowało USB 2.0?

A wracając do tematów "matrycowych", to daleki byłbym od typowania "zwycięzcy". Jeśli w ogóle taki będzie na kurczącym się rynku. Zarówno Sony jak i Canon mają gotowe więcej niż prototypy matryc z global shutter. Tymczasem Sony w A9 zaproponowało tylko jakiś półśrodek, a Canon powiedział, że owszem, ale na początek na pewno nie w sprzęcie foto. Odpowiedź na pytanie o przyczynę w obu przypadkach pewnie jest taka sama: nie opłaca się. Przynajmniej na razie.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-04-2017 o 22:47

Strona 4 z 34 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów