Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 120

Wątek: Co zamiast lustrzanki

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie Odp: Co zamiast lustrzanki

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Chłopaki nie płaczą
    Wydaje mi sie ze jestem sporo starszy a nie mam tyle problemów
    Jestem teraz b daleko,4 tydzień ,cały czas w ruchu, 5d+16-36l+70-200l w plecaku jest i jakoś daje radę
    Jak coś na szybko to robię iPhone - na małym ekranie komputerowym nie zobaczysz różnicy
    Albo robisz zdjecia albo kończ wasc wstydu oszczędź i sprzedaj graciarnię
    Bo słuchanie ze ze zmęczenia nie jesteś w stanie zrobić zdjecia to żenada
    Really��
    No to pojechałeś po bandzie, ja też jestem teraz daleko i jest ze mną canon i fuji, ja targam canona, a żona fujika, ale często canon odpoczywa w torbie. I nie przejechałem taki szmat drogi tylko po to żeby robić zdjęcia. I żeby nie było, bez aparatu nie wyobrażam sobie tych wypadów. Mało drukuję, tworzę sobie prezentacje (na 32"4K monitorze) i w scisłym gronie odświeżam wspomnienia i wrażenia.
    Jak idę w góry to canon zostaje.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Jestem teraz b daleko,4 tydzień ,cały czas w ruchu.
    Bardzo się cieszę Twoim szczęściem. Chyba jednak gdy piszesz na forum, to nie możesz być caly czas w ruchu. Musisz się na chwile zatrzymać, bo w ruchu nie potrafisz ze zrozumieniem przeczytać co zostało napisane.

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    A może Panasonic LX-100? Czytałem, że jak na kompakt jest niezły i oferuje dobrą jakość zdjęć.
    Z pół roku temu sprawdzałem jednocześnie C G7x i P LX100. LX100 d... urywa, przy nim G7x oddaje zdjęcia jak kiepska komórka przy zwykłym kompakcie.
    Gdybym wcześniej o tym widział/wiedział to w życiu bym nie pokusił się o kupno G7X. Tylko, że w momencie decydowania i jednego z kryterium (<3000zł) LX100 była poza zakresem. Obecnie już <3000zł.
    W LX100 GO działa podobnie jak w APSC. Owszem, nie ma tego zoomu, ale zdjęcia oddają wrażenie robionych lustrem i są b. dobrej jakości.
    Ostatnio edytowane przez sabatar ; 19-12-2016 o 20:37

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    Z pół roku temu sprawdzałem jednocześnie C G7x i P LX100. LX100 d... urywa, przy nim G7x oddaje zdjęcia jak kiepska komórka przy zwykłym kompakcie.
    Gdybym wcześniej o tym widział/wiedział to w życiu bym nie pokusił się o kupno G7X. Tylko, że w momencie decydowania i jednego z kryterium (<3000zł) LX100 była poza zakresem. Obecnie już <3000zł.
    W LX100 GO działa podobnie jak w APSC. Owszem, nie ma tego zoomu, ale zdjęcia oddają wrażenie robionych lustrem i są b. dobrej jakości.
    To dla mnie troche zaskoczenie bo G5X (raczej ten sam obrazek co G7X) daje bardzo "fotograficzne" obrazy, lekko przeostrzone ale przyjemne. Tego Lumixa nie znam ale obrazki dostępne w necie np. krajobrazów mi zupełnie nie leżą.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

polecam bezlusterkowce firmy sony, świetne są

Jak już zdradzać markę, to zamiast soniacza ja bym wybrał Olympus OM-D E-M10. Tyle że to nie jest żadna zamiana, bo w końcu niby nieco mniejszy, ale tylko nieco. Sam, jak potrzebuję aparatu, którego nikt nie zauważy, a który zmieści mi się w kieszeni, korzystam z lumixa LF1. Spory zakres zoomu, w ręce się chowie, a RAWy też robi. Tyle, że starszy model, szkoda że nie odmłodzili go z tym obiektywem. Polecam biały, dyskretniejszy.

Sony A6300

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Poniżej link do rankingu testów jakości zdjęć uzyskiwanych aparatów "bezlusterkowców"
    https://www.dxomark.com/cameras/laun...taType=rankDxo
    Widać wyraźnie że Sony w tym segmencie jest najsilniejszym graczem.

I to także w obiektywach.
    W sprzedaży (B&H, różnego typu) obiektywów z mocowaniem dla tych aparatów jest aktualnie :
    Canon EF-M : 26
    Fujifilm X : 93
    Sony E (APS-C) : 66
    Sony E (FF) : 87
    i do Sony APS-C możesz bez żadnych przejściówek mocować obiektywy FF

W testach (DxO) jakości zdjęć z obiektywów (w tym segmencie) obiektywy dla Sony zdecydowanie są najlepsze (na czele rankingu)

Jeśli więc jakość zdjęć jest istotna to Sony

I zgadzam się z S.K, jeśli budżet "ciasny" to najlepszy wybór to A6300

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-03-2017 o 04:28
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Pragnę zwrócić tylko uwagę, że to co pokazujesz to tylko testy i to z jednego portalu więc wyciąganie ogólnych wniosków w stylu: "Jeśli więc jakość zdjęć jest istotna to Sony" jest albo przejawem braku krytycyzmu albo naiwnością albo zakamuflowanym marketingiem .
    Pomijam już zupełnie, że użycie tutaj sformułowania "jeśli" jest w ogóle pomyłką, bo kupowanie jakiegokolwiek sprzętu służącego robieniu zdjęć w sytuacji "jeśli" jakość zdjęć nie byłaby istotna, stawia całkowicie pod znakiem zapytania sens takiej operacji .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-03-2017 o 12:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Poniżej link do rankingu testów jakości zdjęć
    To kto według rankingu najlepiej testuje? Sony?

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów