Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sportowe ?

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sport

Panowie, przerywając ciekawą debatę na temat machania "ciężkimi rurami"
    patrzę na ten 6D, zdjęcia z obiektywami L, ta plastyka w pomieszczeniach, i użyteczniejsze ISO, cena z drugiej ręki nie wygórowana, podobno AF o wiele celniejszy,
    nie lepiej dołożyć, ale mięć tą "pełną klatkę" od razu jako pierwszy aparat??
    mam wrażenie po zdjęciach że to całkiem inna klasa.
    czy w kościele, w pomieszczeniu 70D z 50 STM , 85 i 15-55 IS USM zrobię ładne zdjęcia na wyższym ISO bez lampy?
    zgłupiałem całkowicie przez tą noc. 70d vs 6d , czy jest przepaść jak niektórzy sądzą i nie sądzą.
    pełno testów i debat jest, raczej chodzi mi o pomoc użyteczności póki co na moim poziomie

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sport

Cytat Zamieszczone przez dawidb Zobacz posta
    Panowie, przerywając ciekawą debatę na temat machania "ciężkimi rurami"
    patrzę na ten 6D, zdjęcia z obiektywami L, ta plastyka w pomieszczeniach, i użyteczniejsze ISO, cena z drugiej ręki nie wygórowana, podobno AF o wiele celniejszy,
    nie lepiej dołożyć, ale mięć tą "pełną klatkę" od razu jako pierwszy aparat??
    mam wrażenie po zdjęciach że to całkiem inna klasa.
    czy w kościele, w pomieszczeniu 70D z 50 STM , 85 i 15-55 IS USM zrobię ładne zdjęcia na wyższym ISO bez lampy?
    zgłupiałem całkowicie przez tą noc. 70d vs 6d , czy jest przepaść jak niektórzy sądzą i nie sądzą.
    pełno testów i debat jest, raczej chodzi mi o pomoc użyteczności póki co na moim poziomie
    Chyba sam wiesz czy robisz ladne zdjecia. Jak wiesz, nie zapytaj Cioci.

Nie wiem, to mój pierwszy zestaw. Kompaktu nie liczę

Początki nałogu

Powiem tak: do street reporterki, rajdy itp. biorę 7d2 (szybkostrzelność i AF), jednak na poważne imprezy (ślub itp.) bez wahania wolę 5d3 (jakość). Jeśli miałbym wybierać to do domowych zastosowań brałbym jednak cropa. Bardziej uniwersalny.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez dawidb Zobacz posta
    70d vs 6d
    Bierz 6D jeżeli możesz i długo się nad tym nie zastanawiaj.

Początki nałogu Awatar biodar

do @dawidb

mam 60d + 17-55 f2,8 IS oraz mam 6d + 24-105 L IS

do "kościoła" niestety ten 60d + 17-55 f2,8 IS był nieco za ciemny, tzn stabilizacja robiła swoje, ale iso było takie sobie

tak samo 6d + 24-105 L IS f4 - ten zestaw jest podobny, bo ma gorsze światło ale lepsze iso i prawie na jedno wychodzi w kościele oczywiście i bez lampy

rozwiązaniem było dokupienie do 6d sigmy art 35mm f1,4

70d jest lepszy od 60d, ale moim zdaniem lepiej iść w FF

jeszcze jedno - 15-55 - nie słyszałem o takim obiektywie (czy chodzi o 17-55 czy o 15-85 czy też o 18-55 - bo to jest różnica )

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów