Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sportowe ?

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sport

dzięki, niedoczytanie moje.
    głowa mi paruje, zatem zapytam: chcę coś kupić porządnego w rozsądnej cenie do mających 50 i 85. Nie wykluczam w późniejszych czasach może dorobić na fotografowaniu, a nie chce wymieniać bo stracę.
    zastanawiam się nad dwoma sprawdzonymi szkłami w podobnej cenie. zasugerowany C 17-55 F2,8 IS lub C 24-105 mm f/4.0L EF IS USM, czy jest sens wstawiać tą zachwalaną jakością wyrobu "eLke" do "niepełnej klatki", aczkolwiek uniwersalne ogniskowe, czy bardziej przyda mi się jaśniejszy krótszy 17-55 f2,8. i odpuścić większe ogniskowe.
    Powiem tyle że po puszkę 70D jadę we wtorek
    podpowiedzi?
    Ostatnio edytowane przez dawidb ; 12-03-2017 o 19:26

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sport

Do 70d zdecydowanie 17-55.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez dawidb Zobacz posta
    C 17-55 F2,8 IS lub C 24-105 mm f/4.0L EF IS USM
    17-55 to podobno taka "eL-ka" do cropa.
    Sigma 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM także zbiera dobre notowania.
    24-105 to uniwersalne szkło do FF, tak jak 15-85 do cropa.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 12-03-2017 o 21:11

Początki nałogu

Moja 17-55 była świetna, póki nie powstały jaśniejsze szkła od sigmy. Przerzuciłem się na FF, ale mam też 7d2, pod którego podpinam Tamrona 15-30/2.8. Jest ok, choć oczywiście brakuje dłuższego końca. Najbardziej jednak zachwyciła mnie 50-100/1.8 sigmy, która jakością obrazka na cropie nie ustępuje stałkom na FF. Tylko ta waga...

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Re: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sporto

Cytat Zamieszczone przez rafels3 Zobacz posta
    Tylko ta waga...
    Nikt nie pisał, że będzie lekko

W dłuższym zakresie mam Tokinę 50-135/2,8 - świetne do cropa, ale także nie jest leciutkie.
    Ostre wzorcowo na 7D2 od 2,8 oraz od 50 do 100 mm. Taki substytut portretówki.

Uzależniony Awatar italy

50-100/1.8 sigmy
    Tylko ta waga...
    hheheh propunuje ponosić sigme 150-600 mmm ponosić to pikuś , ale wymachiwać ją za ptakami........ taki rodzaj sportu - jak dla mnie

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Re: Jaki obiektyw kupić pod Canona 6D - fotografia ślubna, imprezy, wydarzenia sporto

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    ponosić to pikuś , ale wymachiwać ją za ptakami........ taki rodzaj sportu - jak dla mnie
    A myślałem, że jesteś już wprawiony w machaniu tą rurą

Początki nałogu

Mam i 150-600! Tylko że jest 2x dłuższa i jakoś ta jej waga ginie w rozmiarze

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    A myślałem, że jesteś już wprawiony w machaniu tą rurą
    hehe , 95 % robię ze statywu Ale żeby gdzieś dojść, to 3 kg w ręku daje się we znaki .
    Mam i 150-600!
    Wersję C czy S ? Używasz może do zdjęć dynamicznych - sport ?? Ciekaw jestem jak daje sobie taka sigma radę .

Początki nałogu

Contemporary. Do samolotów/samochodów. Daje radę

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów