Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 5D3 nie chce robić zdjęć

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 5D3 nie chce robić zdjęć

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    3* bym się zastanowił nad wlewaniem izopropanolu łyżka do komory baterii. Może to i działa ale koszt wymiany przycisku to 80-150 zł - zalezy , czy lutuja nowy czy tylko rozbieraja i czyszczą.
    w 5D mkI kosztowalo mnie bodajze 120 EUR. z czego 80 EUR to koszt modulu spustu. robocizna w Polsce na szczescie tansza, ale jesli w 5D mkIII sprawa wyglada podobnie, to w 150 PLN moze sie jednak nie zamknac...

inna kwestia, ze przy cenie aparatu to nadal na tyle tanio, zeby nie bawic sie w chalupnicze naprawy
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Miałem to samo, 5D3 po sesji w deszczu często nie wyzwalał zdjęć. Ustawiał ostrość, ale zdjęcie robił jak chciał - raz tak, raz nie. Miałem oddać sprzęt do serwisu, ale zdjąłem obiektyw, wyjąłem karty, aku, otworzyłem wszystkie gniazda, zaślepki i położyłem na kilka dni na ciepłym grzejniku. Spust działa bez zarzutu, wszystko wróciło do normy.
    Powodzenia!
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez pawjas21 Zobacz posta
    Po całej nocy jest już i połowie dnia i nadal to samo. Można zmapować migawkę pod inny przycisk? Szukałem w ustawieniach własnych ale nie znalazłem.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
    Pytanie było czy suszyłeś? Wyjmujesz baterię, odpalasz np suszarkę do włosów, dmuchasz na tyle aby woda która tam może być odparowała, na kaloryferze zostaw. W różnych pozycjach, z pootwieranymi zaślepkami, klapka od baterii, zdjęty obiektyw.
    Miałem tak z telefonem , to ze dwa dni leżał rozbebeszony na słońcu zanim mu przeszło, a w aparacie masz więcej "teoretycznie" uszczelnionych miejsc do których jak woda się dostała, to już wydostać się tak łatwo nie zamierza.

Na Live View robi zdjęcia?

Edit: BartasPL mnie uprzedził.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 23-02-2017 o 13:09

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

U mnie podobnie było było z 550D. Tyle że po zamoknięciu zdechł całkowicie. A po paru dniach odżył.

Suszyłem już dwie noce. Na kaloryferze. Otwarta komora baterii i wyjęte karty. Nic to nie dało. Na pilocie chodzi, więc chociaż to. Trzymam pilota palcami prawej ręki, razem z aparatem i jakoś idzie:-) Czyli przycisk.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez pawjas21 Zobacz posta
    Suszyłem już dwie noce. Na kaloryferze. Otwarta komora baterii i wyjęte karty. Nic to nie dało. Na pilocie chodzi, więc chociaż to. Trzymam pilota palcami prawej ręki, razem z aparatem i jakoś idzie:-) Czyli przycisk.
    to chociaz tyle, przynajmniej wyjazd niezmarnowany.

powodzenia dalej!
    www albo tez flickr

Dziś odebrałem z serwisu (Warszawa, Żytnia). Wymiana przycisku. Czas naprawy 3 dni, 250 zł.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

No i dobrze, jest z powrotem, sprawny, mozna znowu focic

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów