Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Zamiana Canona 40D

Domyślnie Odp: Zamiana Canona 40D

Cytat Zamieszczone przez JERONIMO1 Zobacz posta
    A czy m3 to przepaśc do m5 ?

Coś już napisał Awatar tomback
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez tajland Zobacz posta
    Witam bo jestem na forum nowy.
    Mam taki dylemat. Posiadam Canona 40D z obiektywem zoom canon 17-55 2.8 oraz dwoma stałkami canon 100mm 2.8 macro i 50mm 1.8. Myślę o zamianie na Canona 70D bo obiektywy i lampę zewnętrzną posiadam i z tego choćby powodu nie chcę zmieniać systemu ( o sentymencie do marki nie wspomnę ).
    Aparat będzie wykorzystywany głownie do zdjęć w podróży (najczęściej motocyklowych) oraz filmowania, fajnie jakby miał funkcję zdjęć hdr. Ze względu na ograniczoną ilość bagażu jaki mogę zabrać (kufry motocyklowe nie są zbyt pojemne i dlatego ładuje do nich jedynie lustrzankę+zoom) oraz na wagę sprzętu zastanawiam się nawet nad jakimś kompaktem jednak jeśli ma się to odbyć dużym spadkiem jakości zdjęć to zostaję przy lustrzance. Czy sądzicie, że jest sens zamienić mojego staruszka na 70d, czy też macie inne propozycje zważywszy na moje preferencję ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Tez mam 40d z 17-55 i ten sam dylemat. Jestem w trakcie wnikliwej obserwacji Fuji xt-10. Nawet tutaj na forum ktoś temat wałkuje i nawet już się przesiadł i obiecał to opisać. Szkoda mi strasznie mojej 40stki ale właśnie przez gabaryty często mi jej brakowało

A czy m3 to przepaśc do m5 ?
    Myślę że tak, ale opieram swoją opinie co zobaczyłem w sieci a z tym w rzeczywistości jest różnie.

https://www.youtube.com/watch?v=JBNjn1g1LbY

https://www.youtube.com/watch?v=rw6snCE61y4

Cytat Zamieszczone przez JERONIMO1 Zobacz posta
    Myślę że tak, ale opieram swoją opinie co zobaczyłem w sieci a z tym w rzeczywistości jest różnie.

https://www.youtube.com/watch?v=JBNjn1g1LbY

https://www.youtube.com/watch?v=rw6snCE61y4
    Niestety M5 jest za drogi. Jestem w stanie przeznaczyć na zamianę około 2500zł. Z tego co widzę to w tych pieniądzach mogę kupić bezlusterkowca z kitowym obiektywem. Chyba jednak nie jestem gotowy na takie kompromisy. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

nie odkrywaj Ameryki, bo już to zrobiono i kup canona 100D
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie odkrywaj Ameryki, bo już to zrobiono i kup canona 100D
    Wtedy zostanę z małym aparatem i dużym obiektywem. Niewiele oszczędzę jeśli chodzi o gabaryty. Poza tym aparat nie jest chyba uszczelniony. Jakoś bym nie miał zaufania w podróży do tego sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

może najpierw się zastanów czego ty naprawdę chcesz
    potem zajrzyj do kieszeni
    zweryfikuj swoje potrzeby przez pryzmat kieszeni
    kup cokolwiek
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    może najpierw się zastanów czego ty naprawdę chcesz
    potem zajrzyj do kieszeni
    zweryfikuj swoje potrzeby przez pryzmat kieszeni
    kup cokolwiek
    Potrzeby określiłem w pierwszym wątku. Zamiana na 100D nie ma dla mnie sensu. Jeśli uda mi się zejść z gabarytów i nie stracić zbytnio na jakości to może jakiś kompakt lub bezlusterkowiec. Jeśli mi się to nie uda to zamiana na lustrzankę, ale nic plastikowego jak to 100D.

Witaj, rozważ Panasonic FZ-1000 pomimo matrycy 1 cal zachowuje zdjęcia na wysokim poziomie równym lub lepszym niektórym lustrzanek, ponadto zdjęcia seriami chyba ok 10 kl/s, filmy 4K i wysokie użyteczne ISO, obsługa smartfonem przez WiFi, obsługa zewnętrznych lamp bezprzewodowych itp, miałem Canona 20D, 350D, 40D, i 60D i jak przeglądam zdjęcia to najlepsze wyszły z 20D i FZ-1000 , Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Potrzeby określiłem w pierwszym wątku. Zamiana na 100D nie ma dla mnie sensu. Jeśli uda mi się zejść z gabarytów i nie stracić zbytnio na jakości to może jakiś kompakt lub bezlusterkowiec. Jeśli mi się to nie uda to zamiana na lustrzankę, ale nic plastikowego jak to 100D.
    Kup sobie Ricoh GII i tyle. Małe, świetna jakość obrazu, dobrze zrobione. Jedna ogniskowa.
    (lub Canona 100D)

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów