Cytat Zamieszczone przez Tringa Zobacz posta
Próbowałeś regulator dioptrii wyzerować?
Chodzi Ci o ustawienie kółka na zero? Jeśli tak, to oczywiście. Każde przekręcenie kółeczka od pozycji " na maxa w lewo " powoduje jeszcze większe rozmycie. Posiadam jeszcze 5d i tam jest podobnie, z tą różnicą, że w pozycji " na maxa w lewo " obraz w wizjerze jest ostry. Dzwoniłem na żyzną z pytaniem czy można to jakoś wyregulować ale Pani nie wiedziała o co chodzi, z resztą po moich ostatnich przygodach z CSI sam nie wiem po co w ogóle tam zadzwoniłem - ale to już inna historia.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez VRx Zobacz posta
Ale dlaczego zakładasz, że jak wydałeś kupę kasy i badanie było na najnowszym sprzęcie to musi być dobre. Jak ja kupię jedynkę, nie znaczy, że zacznę od razu robić lepsze zdjęcia. Odpowiedni sprzęt jeszcze trzeba umieć używać i interpretować.
Oczywiście nikt nie ma pewności, że lekarz się myli, ale z Twojego opisu i badania lekarza wygląda na to, że coś jest nie tak, jak wyślesz sprzęt na żytnią i wróci w takim samym stanie i zapłacisz za to kupę kasy to powinieneś zakładać, że na pewno z aparatem jest ok. A efekty nadal nie muszą być zadowalające.
Uwielbiam tego typu nic nie wnoszące komentarze

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Wizjer symuluje widzenie z daleka. Czyli według tego powinieneś dobrze widzieć przez wizjer z korekcją blisko zera.
No niestety tak nie jest. Bardzo to dziwne wszystko