Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Canon 430 III RT istotne pytania.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 430 III RT istotne pytania.

Nieee, zawsze sprawdzam sklepy pod kontem wiarygodności. Na jednej stronce jest cash back, sprawdzonej stronce Ale dziękuję za słuszną uwagę, tyle teraz tego szajstwa można przypadkowo kupić przez nieuwagę...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Jeśli ta stronka to "eGlobal Central" (lub jakoś tak) to wolałbym kupić w ciemno, bez oglądania, starą i używaną 580ex II. Dlaczego? Poszukaj na tym forum (i poszukaj informacji o "valuebasket").

Nieee, zawsze sprawdzam sklepy pod kontem wiarygodności. Na jednej stronce jest cash back, sprawdzonej stronce Ale dziękuję za słuszną uwagę, tyle teraz tego szajstwa można przypadkowo kupić przez nieuwagę...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Jak masz wybierać pomiędzy chińczykiem podróbą a systemową lampą, ma to być główne źródło świtała ( brak backup ) i będziesz jej sporo używała, to wybór jest prosty. Natomiast ja bym polecił poszukać używanej 600ex, ale od Canona. Używałem kilka sezonów 430ex i byłem z niej w miarę zadowolony. Były też momenty kiedy po prostu miałem jej dosyć ( końcówka akumulatorów). Od zeszłego roku mam 600ex ( kupiłem na allegro w licytacji za 1200 zł) i powiem Ci, że 430 to jednak amatorska zabawka, która w większości sytuacji się sprawdzi, ale jak chcesz sobie fajnie odbijać od ścian i sufitów, to szedłbym w 600 lub 580ex ( wspomagają wszystkie punkty AF ) Światła nigdy nie za wiele

@robertskc7 miałeś najnowszą wersję 430? Zależy mi właśnie na dowiedzeniu się jak jest z 430 III i wspomaganiem pkt-ów af. Kupiłam używane body i stałkę, niby wszystko miało być w porządku zapewiał jeden i drugi sprzedawca a musiałam wysłać zestaw do serwisu i kosztowało mnie to 500zł..dlatego wolę kupić tańsze ale nowsze. Może za jakiś czas będzie mnie stać na nową 600

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon 430 III RT istotne pytania.

Cytat Zamieszczone przez nikkie Zobacz posta
    Zależy mi właśnie na dowiedzeniu się jak jest z 430 III i wspomaganiem pkt-ów af.
    Wspomaganie serią błysków nie wymaga ustawienia środkowego punktu AF.
    Na ile jest skuteczne na punktach bocznych 6D to nie wiem. Trzeba potestować.
    W 5dII jakoś działa ale dla mnie używanie bocznych punktów w warunkach, które wymagają wspomagania lampą to przesada. Na body z lepszym AF pewnie ma to sens.

Wspomaganie strumieniem podczerwieni (i czerwieni ) działa przy włączonym środkowym punkcie AF. Wyświetlany wzorek wygląda bidnie (np w stosunku do YN-E3-RT) ale działa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów