Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Jaki najlepszy obiektyw zmiennogniskowy w zakresie około 17-130mm do Canona

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaki najlepszy obiektyw zmiennogniskowy w zakresie około 17-130mm do Canona

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Obawiam się, że w jednym obiektywie nie znajdziesz nic lepszego.

Sam przerabiałem różne kombinacje i zawsze wracałem na cropie do 15-85.

Zakres i jakość jest w tym szkle najlepszym połączeniem.
    Widzę że będzie ciężko z czymś lepszym i pojedynczym :/
    A masz porównanie do Sigmy 17-50? Czy jakość tego Canona jest podobna, chodzi mi o optykę, bo opinie i recenzje ma bardzo dobre.

Nic z Sigmy czy Tamrona też nie ma ?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Jaki najlepszy obiektyw zmiennogniskowy w zakresie około 17-130mm do Canona

Cytat Zamieszczone przez Frugo84 Zobacz posta
    Widzę że będzie ciężko z czymś lepszym i pojedynczym :/
    A masz porównanie do Sigmy 17-50? Czy jakość tego Canona jest podobna, chodzi mi o optykę, bo opinie i recenzje ma bardzo dobre.
    Nic z Sigmy czy Tamrona też nie ma ?
    Mam Sigmę do dzisiaj, ale dla znakomitej stabilizacji 15-85 i jakości - na wyjazdy w górki (i dołki) zabieram właśnie 15-85 do cropa.

Canon jest "ciemniejszy" od sigmy, ale na wyjazdach i foceniu landszaftów, nie ma to znaczenia bo i tak używam f5,6-11.

Miałem przez chwilę 18-135 STM, ale owe 3 mm, jednak niekiedy mają znaczenie i pozostał 15-85.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-01-2017 o 22:50

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Teraz jest jeszcze nowsze 18-135 NANO USM - podobno jeszcze lepsze, najlepiej sam sprawdz
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Mam Sigmę do dzisiaj, ale dla znakomitej stabilizacji 15-85 i jakości - na wyjazdy w górki (i dołki) zabieram właśnie 15-85 do cropa.

Canon jest "ciemniejszy" od sigmy, ale na wyjazdach i foceniu landszaftów, nie ma to znaczenia bo i tak używam f5,6-11.

Miałem przez chwilę 18-135 STM, ale owe 3 mm, jednak niekiedy mają znaczenie i pozostał 15-85.
    A no to ciekawe, wygląda na to że powinno mi się to 15-85 spodobać. Zasadniczo 80% mojej fotografii to górki i dołki Coraz bardziej się do niego chyba przekonuje A Sigmę może też sobie zostawię jakbym potrzebował dużo światła

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Teraz jest jeszcze nowsze 18-135 NANO USM - podobno jeszcze lepsze, najlepiej sam sprawdz
    O to muszę jeszcze zobaczyć, może poprawili trochę je teraz jak jest USM to przynajmniej AF powinno lepiej działać

Rozumiem że poza tymi obiektywami które tu padły czyli:
    Canon 15-85mm
    Canon 24-105 f/4 IS USM
    Tamron 18-270 (nie używany w pełnym zakresie ogniskowej)
    Nowy Canon 18-135 NANO USM

Nikt już nie ma żadnego pomysłu?
    Ogólnie chce go kupić za jakieś dwa miesiące więc jeszcze mogę poszperać i przejechać się do Fotojokera żeby sobie przetestować

Miasto
    KIELCE

Jest jeszcze sigma 17-70 2.8-4.0
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Skoro cena nie ma znaczenia to pozostaje tylko jedno - daj sobie spokój z cropem i bierz EOS 5DsR + EF28-300 IS L
    R3 + RF85LDS

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Jest jeszcze sigma 17-70 2.8-4.0
    O widzisz, wielkie dzięki, jakoś nie znalazłem wcześniej czegoś takiego Też muszę rozważyć
    Wiesz może jak on się ma jakościowo do canona 15-85? Przeczytam sobie recenzje ale może używałeś obydwu??

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Skoro cena nie ma znaczenia to pozostaje tylko jedno - daj sobie spokój z cropem i bierz EOS 5DsR + EF28-300 IS L
    Nie no to, że cena nie ma znaczenia to było "w granicach rozsądku" Poza tym to ma być przede wszystkim mobilny sprzęt, w miarę mały i dobry jakościowo. Takie coś szyte na miarę moich potrzeb

Miasto
    KIELCE

Ja nie używałem więc Ci nie powiem poogladaj testy recenzje sample. Ja bym chyba uderzal w tego nowego 18-135
    SONY

Dopiero zaczyna

No rozumiem Ale dzięki za podrzucenie bo jakoś całkiem mi umknął ten obiektyw a wydaje się bardzo ciekawy
    No nic, to mam już trzy typy, teraz muszę wykombinować jak się nimi pobawić i wybrać któregoś
    Canon 15-85mm
    Sigma 17-70mm
    Canon 18-135mm (nowy)

Wielkie dzięki za pomoc Panowie! Sam bym pewnie z miesiąc do tej selekcji dochodził

Dopiero zaczyna Awatar daVe
    Miasto
    Wrocław

Powtarzam to za każdym razem, gdy ktoś rozważa zakup 17-70 ze stabilizacją - odpuść bo za trzy lata będziesz miał obiektyw z rozwaloną stabilizacją i z dużymi luzami. To największe bolączki tego szkła a niestety bardzo popularne. W mojej Sigmie też już nie działa, obecnie ogłoszenie wisi na olx. Chętnie sprzedam ;-)

Tapatalknięte z Honorem

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów