no fakt, powinien "skoczyć" tylko raz po wciśnięciu spustu
no fakt, powinien "skoczyć" tylko raz po wciśnięciu spustu
Dziękuję za odpowiedz i teraz po kolei:
OCleVer - obraz zostaje "zamrożony"
jotes25 - nie mam takiej możliwości ale teraz wiem że "spoko bez obaw"
becekpl - nie naśmiewaj się
Tom77 - tylko raz drgnie
BartasPL - dzięki za linka z materiałem się zapoznałem i tam też na filmiku jest wszystko widoczne, dzięki
Kerry - w linku podanym przez BartasPL 3 filmik widoczna jest ta "przypadłość"
niki68 - JW
igo58 - i tylko 1 raz to robi.
przy tym obiektywie zdjęcia robię na statywie i wyzwalam zdjęcia z "kabla" żeby nie poruszać zestawem, za podpowiedzi i odpowiedzi serdecznie dziękuję więc to "szkiełko" ewentualnie "tampon" zostaje, Pozdrawiam
Mam to szkło i mi nic nie skacze z żadnym aparatem (no ale skoro internety twierdzą, że to norma, to penie norma), ale wyłącz tę stabilizacje na statywie, bo Ci cały zestaw będzie podskakiwał.
Mi nie szarpie, ani na cyfrowych ani na filmowych puchach, używałam go z pięcioma różnymi aparatami i w żadnym nie skacze, serio, za to charczy odrobinę, ale to każda stabilizacja trochę tam mruczy sobieTak, stabilizacja działa i jest włączona
![]()
Co prawda to córka używa go ale musiałem sprawdzić czy mnie pamięć nie myli. Obiektyw leżał sobie 2 miesiące grzecznie na półce, pierwsze podłączenie obraz rzuciło mocno, drugi raz podobnie, za którymś razem z kolei stabilizacja zaczęła działać delikatnie. U mnie stabilizacja pracuje dosyć głośno cały czas przy wciśniętym spuście, jest głośniejsza od 70-200 F4 IS.