Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 115

Wątek: Wybór stałki 35mm

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie Odp: Wybór stałki 35mm

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Zawsze możesz docka wypożyczyć. u mnie różnica jest z bliska 0 a na nieskończoność +10 i tego w body nie ustawisz.
    Też miałem obiektyw zwracać (35A) a został i nawet kupiłem 20A (tu mniejsza regulacja bo od 3 do 7)
    A ja miałem sprzedawać*35arta, ale po kupnie body z działającymi bocznymi punktami af zostawiam razem z 35is, która będzie pewnie bardziej na podróże.
    Swoją drogą*mógłbyś coś więcej napisać o af 20mm w stosunku do 35mm? Oczywiście w odpowiednim wątku. Zdjęcia też*mile widziane

Coś już napisał
    Miasto
    Slupca

Ja również zachęcam Kolegę Gnd to rozwinięcia wątku

Uzależniony
    Miasto
    .

20 to 35 tylko większa Taka sama ostrość, może ciut większa winieta na 1,4,. AF jest szybszy ale to pewnie dzięki mniejszemu zakresowi i większej GO.

W temacie o 20 ART jest w sumie wszystko. Nie ma co tutaj robić offtop.

sv
    Guest

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Zły link się wkleił, czy to jakiś dowcip? :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Panowie jak to jest z tym Af w Sigmie? 3 dzień przeszukuje już internety i każdy poleca co ma.. jedni przechodzą z canona na sigme inni idą w drugą strone.
    Początkowo ma być to obiektyw na rodzine kotlety ale z czasem chcialbym się wkręcić w coś poważniejszego. I tutaj pytanie przy 6D 'zaryzykować' i kupić simge? Nie straszne mi gabaryty, jedynie czego się boję to problemy z Af o ktorych wszyscy tak walą na około . Czy lepiej kupić 35IS?

Z góry dzięki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
    Panowie jak to jest z tym Af w Sigmie? 3 dzień przeszukuje już internety i każdy poleca co ma.. jedni przechodzą z canona na sigme inni idą w drugą strone.
    Początkowo ma być to obiektyw na rodzine kotlety ale z czasem chcialbym się wkręcić w coś poważniejszego. I tutaj pytanie przy 6D 'zaryzykować' i kupić simge? Nie straszne mi gabaryty, jedynie czego się boję to problemy z Af o ktorych wszyscy tak walą na około . Czy lepiej kupić 35IS?

Z góry dzięki za pomoc
    Idź do sklepu, podłącz i sam sprawdź. Możesz też zamówić przez internet i sprawdzić (ryzykujesz tylko koszty wysyłki ewentualnie). Skoro jak sam zauważyłeś są różne opinie to też możesz być w tych co będą zadowoleni lub w tych co nie będą zadowoleni...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
    Czy lepiej kupić 35IS?
    Najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy potrzebujesz 1.4. Jeśli nie potrzebujesz to canon 35/2 jest pewnym wyborem.
    Natomiast jeśli potrzebujesz 1.4 to tak jak pisał kolega wyżej. Odbiór osobisty z własnym aparatem albo wysyłka z możliwością zwrotu. Sigmy nie miałem ale sprawdzałem w sklepie trzy egzemplarze canona 35/1.4 Nie zauważyłem żadnych różnic w obrazowaniu czy dokładności AF.

Uzależniony

Canon 35mm f/2 Is w pełni otwarty ma olbrzymią winietę. Sigma po przymknieciu do f/2 będzie miała znacznie mniejszą.
    Dodatkowo c35is na krople ostrzył mi bardzo dobrze. Na 6d w słabo oświetlonym pomieszczeniu musiałem użyć mikroregulacji na poziomie +15. Kilka dni wcześniej wydawało mi się, że działa poprawnie bez mikroregulacji w innym lepiej oświetlonym pomieszczeniu. Ostatnie po tych zabiegach i tak trafia bardzo dobrze :-)

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Canon 35mm f/2 Is w pełni otwarty ma olbrzymią winietę. Sigma po przymknieciu do f/2 będzie miała znacznie mniejszą.
    EF 35/2 IS otwarty ma taką samą winietę jak jak EF 35/1.4 II L otwarty a nawet ciut mniejszą. Sigma A jest podobna do Canona. (the-digital-image)
    Więc jasne, że jak sie chce mieć f/2 z minimalna winietą to trzeba nabyć coś cięższego, jak co najmniej Tamron 1.8, albo f/1.4.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów