Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Cześć!

Używa ktoś odbiornika YONGNUO YN-E3-RX?
    Chce jako nadajnika używać lampy Canona 600EX-RT, a do odbiornika podpiąć inne posiadane lampy np. Canon 430EX. Lampa na wyzwalaczu często służy mi jako światło wypełniające/kontrujące z kolorową folią ustawiona w manual.
    Do tej pory używałem starych wyzwalaczy Yongnuo RF-602, na body miałem założoną 600EX, kabelkiem PC do body podpięty był dodatkowo nadajnik RF-602 i wyzwalał tą kontrującą lampę. Zmieniłem body na 6D, ono nie ma gniazda PC, a że nadajnik na kabelku też najwygodniejszy nie był, to chce się pozbyć całego tego ustrojstwa i używać nadajnika radiowego z 600EX-RT.

Ktoś ma z tym doświadczenie?

I jak udało Ci się to połączyć w taki sposób. U mnie nie działa to prawidłowo. Canon 600ex rt zmienia parametry odbiornika yne3-rx jednak siła błysku się nie zmienia w lampie canon 430 ex. Ogarnął ktoś to. Jak rozwiązać ten problem??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Canon 600ex rt zmienia parametry odbiornika yne3-rx jednak siła błysku się nie zmienia w lampie canon 430 ex. Ogarnął ktoś to. Jak rozwiązać ten problem??

Jeśli to faktycznie 430ex, to zmienić lampę na 430 ex II.
    Jak założysz tą 430ex na stopkę, czy możesz zmieniać jej ustawienia z menu? Odbiornik działa na takiej samej zasadzie jak sterowanie z menu w aparacie, komunikuje się przez stopkę z lampą, a jeśli lampa "nie słucha" (bo konstrukcyjnie nie może), to nie zmieni ustawień.

Uprawnienia umieszczania postów