Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Canon 17-40 4L pod Canon 80d

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 17-40 4L pod Canon 80d

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Jak już Ci Salas napisał, na apsc to są nieporównywalne szkła. Można rzec, że na cropie 17-55 miażdży eLżbietkę Poza tym 17-40 jest f/4.0, 17-55 f/2.8 - a to niebagatelna różnica i w dodatku ma stabilizację, której eLka nie ma.

Tylko w przypadku tej Sigmy to Ci raczej wiele nie da niestety. Miałem okazję zapiąć do swojego body sklepowe demo, które idealnie działało z ich 500D, ale na moim sprzęcie była kicha! Dla testu podpięliśmy na próbę 35 1.4 i ten słoik działał bez problemu i na ich i na moim body Żaby mieć 100% pewności, musiałbyś wybierać z wielu sztuk i sprawdzać konkretnie na twoim body, bo inaczej takie przebieranie to o kant d... Wątpię jednak, żeby ten ktoś od usługi dobierania robił to na twoim aparacie. Poza tym jak poszukasz w necie, to znajdziesz opinie ludzi, których obiektywy niby działały OK, ale jak dostały trudnego światła, to głupiały kompletnie.
    Na moim body Sigma 18-35mm działa perfekcyjnie :P Na szczęście

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Na moim body Sigma 18-35mm działa perfekcyjnie :P Na szczęście
    Bez sarkazmu: szczerze zazdroszczę!
    Z ciekawości, jaką masz puszkę?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony

Canona 600d, przy matrycy w tym aparacie możliwość użycia przysłony f/1.8 zamiast f/4 czasami robi niebotyczną różnicę...

Uprawnienia umieszczania postów