Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Wątek: Zakup nowego 6D - pomoc w doborze odpowiedniego szkła

Dopiero zaczyna Awatar bejzbol
    Miasto
    Dobra / Kraków

Domyślnie Odp: Zakup nowego 6D - pomoc w doborze odpowiedniego szkła

Już spieszę z tłumaczeniem bo byłem dziś u źródła i wszystko już wiem

Kupujesz produkty do maks 8100 zł i bierzesz je na minimum 12 rat 0%(możesz na 18,24,36 czy ile tam chcesz ale im mniej tym korzystniej). Niby nie ma żadnych kosztów i ubezpieczenie ponoć też dobrowolne ale żeby nie było tak super to jest opłata za prowadzenie rachunku, która wynosi 7 zł miesięcznie. Oczywiście jeśli zrobisz jak ja czyli kupisz i szybko spłacisz wszystko to zapłacisz te 7 zł za pierwszy miesiąc, a oni spłacają pierwszą ratę Oczywiście możesz nabrać sprzętu i za 20 000 zł ale wtedy musisz wziąć więcej rat (są określone progi kwotowe np do 8700 zł powyżej 13 rat) czyli ta pierwsza za którą zapłacą będzie mniejsza więc i zysk mniejszy - po szczegóły odsyłam do regulaminu. Spłacić można wcześniej i nie wiąże się to z żadnymi kosztami. Jeśli nic u nich nie brałeś wcześniej na raty to muszą Cię zweryfikować na podstawie wyciągu z banku - przelew z pracy na Twoje konto, całość ma niby trwać do 30 minut.
    Aaa istotna rzecz - towar który chcesz wziąć musi być fizycznie na sklepie, tzn możesz zamówić w necie ale odbiór w sklepie i tam formalności

Chcąc wycisnąć maks z tych promo muszę wziąć na siebie puszkę a na żonę szkło, wtedy załapie się i na 1 ratę i na cashback canona.

Wezmę więc ten CANON EF 24-70 mm f/4L IS USM a Tamrona 28-300 mm F/3.5-6.3 Di VC PZD poszukam używki jak cashback zrobi faktycznie back
    Dziękuję serdecznie za pomoc! Lece studiować regulaminy żebym się gdzieś nie zawirował przy podpisywaniu ^^
    Nikon d60 / nikkor 18-55 1:3.5-5.6 / nikkor 55-200 1:4-5.6

Początki nałogu

Jak kupisz 24-70 to dokupienie 28-300 jest średnim pomysłem
    Dublujesz zakres na dole a ten tamron żyletą to raczej nie jest. Mialem. Zależnie od przeznaczenia tele i zasobności szukał bym 70-200f4is lub 100-400 ale to już inna historia w zakresie finansów

Początki nałogu Awatar eleroo

Skoro bierzesz 24-70 to weź lepiej tego Tamrona 70-300 do kompletu. Jest jaśniejszy na długim końcu i to fajne, ostre szkło. Po co dublować ogniskowe i to jeszcze w dużo słabszym wydaniu niż w 24-70? No ale w sumie rób jak chcesz, Twoja kasa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    Już spieszę z tłumaczeniem bo byłem dziś u źródła i wszystko już wiem

Kupujesz produkty do maks 8100 zł i bierzesz je na minimum 12 rat 0%(możesz na 18,24,36 czy ile tam chcesz ale im mniej tym korzystniej). Niby nie ma żadnych kosztów i ubezpieczenie ponoć też dobrowolne ale żeby nie było tak super to jest opłata za prowadzenie rachunku, która wynosi 7 zł miesięcznie. Oczywiście jeśli zrobisz jak ja czyli kupisz i szybko spłacisz wszystko to zapłacisz te 7 zł za pierwszy miesiąc, a oni spłacają pierwszą ratę Oczywiście możesz nabrać sprzętu i za 20 000 zł ale wtedy musisz wziąć więcej rat (są określone progi kwotowe np do 8700 zł powyżej 13 rat) czyli ta pierwsza za którą zapłacą będzie mniejsza więc i zysk mniejszy - po szczegóły odsyłam do regulaminu. Spłacić można wcześniej i nie wiąże się to z żadnymi kosztami. Jeśli nic u nich nie brałeś wcześniej na raty to muszą Cię zweryfikować na podstawie wyciągu z banku - przelew z pracy na Twoje konto, całość ma niby trwać do 30 minut.
    Aaa istotna rzecz - towar który chcesz wziąć musi być fizycznie na sklepie, tzn możesz zamówić w necie ale odbiór w sklepie i tam formalności

Chcąc wycisnąć maks z tych promo muszę wziąć na siebie puszkę a na żonę szkło, wtedy załapie się i na 1 ratę i na cashback canona.

Wezmę więc ten CANON EF 24-70 mm f/4L IS USM a Tamrona 28-300 mm F/3.5-6.3 Di VC PZD poszukam używki jak cashback zrobi faktycznie back
    Dziękuję serdecznie za pomoc! Lece studiować regulaminy żebym się gdzieś nie zawirował przy podpisywaniu ^^
    6D, 24-70 i tamron 28-300 ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Tamron 70-300 VC USD

Miasto
    Dobra / Kraków

Hmm no tak, faktycznie nie pomyślałem o tym że zdubluje ogniskowe :/ Widzę że ten Tamron 70-300 się przewija często i dość zgodni jesteście co do niego, ale czy nie będzie za ciemno przy takiej lunecie? Cena kusząca. Tak jak mówię dłuższy obiektyw mnie nie goni tak bardzo, byleby na wiosnę był

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

z 6d daje radę, chociaż ja Ci pisałem - jak Ci starczy 200mm na ff, to 70-200 4L za 1500zł używane - AF i ostrość miażdży i w tej cenie nic lepszego nie ma.
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    Hmm no tak, faktycznie nie pomyślałem o tym że zdubluje ogniskowe :/ Widzę że ten Tamron 70-300 się przewija często i dość zgodni jesteście co do niego, ale czy nie będzie za ciemno przy takiej lunecie? Cena kusząca. Tak jak mówię dłuższy obiektyw mnie nie goni tak bardzo, byleby na wiosnę był
    Dublowanie nie jest problemem. Kupujesz FF po to żeby podpiąć po niego 28-300 6,3 ?

Początki nałogu Awatar eleroo

Bejzbol, ta luneta jest jasniejsza od tej, którą pierwotnie wybrałeś Twoja kaska i kupisz co zechcesz przecież, ale serio ten Tami 70-300 to fajne szkło, bo i ostre i szybkie, do tego leekie i małe na tyle, że spokojnie da sie focić nim z ręki. Z 'ciemnością' w przypadku 6d nie ma takiego problemu, bo jeśli nawet podbijesz nieco iso, to zdjęcie na tym nie straci. Zresztą w tej cenie nic lepszego nie ma po prostu. Canona 70-200 f4 nie polecę, swego czasu przeszły przez moje ręce trzy sztuki i wszystkie były mydlaste na f4 Możliwe, że trafiłam trzy jedyne mydlaste sztuki ever. W każdym razie jeśli mam kupować sprzęt, który w pełni otwarty jest mało użyteczny, to wolę taki działkę ciemniejszy, ale za to w pełni sprawdy na każdej przysłonie, 100mm dłuższy i nowy na gwarancji w cenie używki z niewiadomą przeszłością.

Miasto
    Dobra / Kraków

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Dublowanie nie jest problemem. Kupujesz FF po to żeby podpiąć po niego 28-300 6,3 ?
    Aha Po prostu od czegoś trzeba zacząć. Najpierw po zmianie systemu przestawie się na podobnych ogniskowych które miałem a z czasem sam wyrobie sobie zdanie jakich długości potrzebuje i wtedy będę brał już wyższą półkę

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów