Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Zakup nowego 6D - pomoc w doborze odpowiedniego szkła

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar bejzbol
    Miasto
    Dobra / Kraków

Domyślnie Odp: Zakup nowego 6D - pomoc w doborze odpowiedniego szkła

Na to nie ma szans narazie, powiedzmy że obiektywy muszą się zmieścić w 3-4k ale im mniej tym lepiej - przypominam ze chce wypełnić narazie ogniskowe które miałem aby nie przestawać robić zdjęć które uwielbiam
    Nikon d60 / nikkor 18-55 1:3.5-5.6 / nikkor 55-200 1:4-5.6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    Na to nie ma szans narazie, powiedzmy że obiektywy muszą się zmieścić w 3-4k ale im mniej tym lepiej - przypominam ze chce wypełnić narazie ogniskowe które miałem aby nie przestawać robić zdjęć które uwielbiam
    Do twoich zadań spokojnie wystarczy 24-105 albo 24-70 F4

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    W swoim Nikonie D60 masz zakres ogniskowych łącznie 18-200mm. Mnożnik w tym Nikonie to 1,5x czyli na pełnej klatce 35mm będzie to zakres 27-300mm. Takie parametry posiada obiektyw Tamron 28-300 mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010).

Poczytaj sobie, pooglądaj zdjęcia...

28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD - Tamron Polska

Tamron 28-300 mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010) - Optyczne.pl

cauchy to jeden z forumowiczów który chyba pierwszy w Polsce kupił sobie ten obiektyw, drugą osobą byłem ja. Podpisuję się pod wszystkim tym co on napisał w tej swojej ocenie, na plus i na minus. Podał tam odnośniki do swoich galerii, wszystkie zdjęcia były wykonywane 6D. On w 2014 miał jeszcze wersję obiektywu pracującą na starym firmware, później w 2015 wyszedł nowszy i obiektyw pracował lepiej niż na starej wersji, z tego co pamiętam chyba coś z ostrością się poprawiło - wiem to bo musiałem wysłać swój egzemplarz do serwisu na aktualizację bo źle współpracował z moim 5DS w trybie Live View.

Ja miałem go pod 6D i przez chwilę pod 5DS, jak go sprzedawałem to zrobiłem cztery zdjęcia pod 5DS (RAW+JPEG):

https://onedrive.live.com/?id=1BA0BE...A0BE6B2FDE9DC9

Ściągnij sobie wszystko i przeskaluj (najlepiej z poziomu RAW do JPEG) do 20Mpix 6D czyli rozdzielczości 5472 x 3648 i będziesz widział jak to będzie wyglądać na 6D.

Gdzie kupić 6D? W sklepach z listy Cashback - Canon Polska Ja bym Ci proponował lokalny zakup w Krakowie Specjalistyczny sklep foto - video :: Foto - Plus Podjedziesz, pogadasz sobie, jak weźmiesz komplet to może Ci jeszcze urwą coś z ceny a jak dzięki temu zostanie Ci jakaś nadwyżka w kieszeni to sobie dokupisz drugi oryginalny akumulator plus może jakąś torbę i będzie dobrze.

Uprawnienia umieszczania postów