Pokaż wyniki od 1 do 10 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Gdyby z Sigmą nie było problemów to by nikt się ich nie bał. Sam zamieniłbym 35A na 35L mk2 gdyby nie przepaść cenowa. Natomiast 20A nie ma odpowiednika w Canonie (Nikon ma 20 1.8).
    Nie zauważełem u siebie żadnych problemów z Sigmą 35, aprzerobiłem 3 egzemplarze. Z 20/1.4 również jest świetnie. Problemem nowych Sigm a raczej jej użytkowników są demony przeszłości bo każdy posiadacz nowej sigmy zamiast robić zdjęcia przeprowadza laboratoryjne testy bo już chyba w momencie zakupu jest przekonany że ten obiektyw nie może działać poprawnie. Jak dobrze że nie miałem żadnej sigmy przed ART bo w końcu i mnie by dopadła ta choroba.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Nie zauważełem u siebie żadnych problemów z Sigmą 35, aprzerobiłem 3 egzemplarze. Z 20/1.4 również jest świetnie. Problemem nowych Sigm a raczej jej użytkowników są demony przeszłości bo każdy posiadacz nowej sigmy zamiast robić zdjęcia przeprowadza laboratoryjne testy bo już chyba w momencie zakupu jest przekonany że ten obiektyw nie może działać poprawnie. Jak dobrze że nie miałem żadnej sigmy przed ART bo w końcu i mnie by dopadła ta choroba.
    Dlatego od dawna to powtarzam, jakby stare przestało działać bo wyszło nowe. Stary 5D, Sigmy ble, tamron bo gumy się odklejaja i tak wkoło. Zamiast robić zdjęcia skupiamy się na niuansach zapominając co ważne.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Nie zauważełem u siebie żadnych problemów z Sigmą 35, aprzerobiłem 3 egzemplarze.
    Skoro nie było problemów, to po co "przerabiałeś" te trzy egzemplarze?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Skoro nie było problemów, to po co "przerabiałeś" te trzy egzemplarze?
    Dwa używam cały czas z moją żoną. Trzeci używałem nie do końca z przeznaczeniem (zalał się skutecznie), zresztą chyba żaden by tego nie wytrzymał.

Uprawnienia umieszczania postów