Pokaż wyniki od 1 do 10 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    A ja bardzo lubię mistrzów photoshopa, którzy dzięki swemu "doświadczeniu" potrafią dajmy na to na zdjęciach zrobionych szkłem f/1,8 uzyskać "wszystkie boskie cechy" szkła dajmy na to f/1,2

Boskie cechy na f1.2? Ja Ci powiem kto robi na 1.2 - ślubniacy z braku laku (no ew. jakaś detektywistyczna forma repo) i amatorzy, którzy lubią mieć jedno oko ostre na zdjęciu lubujący się w blurze. Jak jeszcze aparat ma dobre jpeg - to ogólnie klasa, f1.2 dobra winieta z obiektywu plus kontrasty z jpegu i mamy artystycznego malarza obiektywem.

Komercyjne portrety na 1.2???? Komercyjne sesje beauty na 1.2???? Chłopie... gdyby tak było to nikt nie kupowałby lamp studyjnych tylko walił speedlite'tami z oktą na otwartej przysłonie.
    Ostatnio edytowane przez Janeek ; 21-11-2016 o 12:25

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Boskie cechy na f1.2? Ja Ci powiem kto robi na 1.2 - ślubniacy z braku laku (no ew. jakaś detektywistyczna forma repo) i amatorzy, którzy lubią mieć jedno oko ostre na zdjęciu lubujący się w blurze. Jak jeszcze aparat ma dobre jpeg - to ogólnie klasa, f1.2 dobra winieta z obiektywu plus kontrasty z jpegu i mamy artystycznego malarza obiektywem.

Komercyjne portrety na 1.2???? Komercyjne sesje beauty na 1.2???? Chłopie... gdyby tak było to nikt nie kupowałby lamp studyjnych tylko walił speedlite'tami z oktą na otwartej przysłonie.
    Ciekaw jestem czy miałeś kiedyś chociaż ten obiektyw w ręce czy tylko tak sobie gadasz sobie a muzom? Tak z ciekawości pytam...
    Dodam tylko że na 5DIV 85-tka śmiga aż miło. Na 5DIII, pomijając servo, też jest bardzo dobrze. A jeśli ktoś próbował robić nim zdjęcia na 6D, oprócz LV oczywiście, to... wyrazy współczucia

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Dodam tylko że na 5DIV 85-tka śmiga aż miło...
    Na 5DIV wszystko będzie śmigać aż miło

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    A jeśli ktoś próbował robić nim zdjęcia na 6D, oprócz LV oczywiście, to... wyrazy współczucia
    A no Ja to nawet na 6D nie pracuję tylko na piątkach w wersji drugiej Więc zapewne wiesz że lekko nie jest
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Uprawnienia umieszczania postów