85/1.8 za to poszło w góre po ogłoszeniu cashbacka.
85/1.8 za to poszło w góre po ogłoszeniu cashbacka.
Podwyżki cen produktów Canon i Nikon po Nowym Roku - Optyczne.pl
Prawdopodobnie trafiłeś w okienko kiedy jeszcze była stara dostawa na magazynie a nie zdążyła dotrzeć nowa już ze zmienionym cennikiem. Chwała ci za to że sobie upolowałeś ten aparat w takie cenie bo to zawsze cieszy jak któryś tysiąc zostaje w kieszeni ale teraz nie w****iaj ludzi dookoła bo aktualnie o tej porze roku to sobie szarej maści mogą kupić a nie EOS 5D Mark III poniżej 10000 zł w sieciach sprzedaży znajdujących się na terytorium Polski a wymienionych tutaj Jesienne promocje - Canon Polska
JAKA STARA DOSTAWA!!! o czym Wy w ogóle opowiadacie, teraz ten 5d mark 3 kosztuje ok 10 500-11000 wszędzie a w lutym był droższy. Więc bajki, o tych podwyżkach.
Ja nie wiem... czy do Was nie trafia, że Media Markt miało promocje w zeszłym miesiącu i można było wyhaczyć za 8300zł! Wystarczyło wejść do sklepu internetowego MM znaleźć 5d mark III wrzucić do koszyka MIMO ku%$(* ceny 11000 czy 12000, potem wybrać płatność gotówką i odbiór w markecie a następnie przeglądać sklepy w poszukiwaniu najtańszej ceny. POTEM!!!! Jak ktoś znajdzie tą najniższą (bo ceny mogą być w każdym markecie inne) wystarczy pójść do najbliższego marketu, następnie udać się do kierownika i prosić o rabat powołując się na dany sklep. Jak ludzie są nieporadni życiowo to kupują normalnie i płaczą na forach o link do sklepu. Mi to zwisa i powiewa co sobie kolega 7four czy inny kupi i za ile, ale szukać ofert nikomu i jeszcze może negocjować cenę z kierownikiem czy właścicielem nie będę.
Niestety sklep McFoto olał moje zapytanie o chęć zakupu 5DIV od ręki i płatność przy odbiorze. Choć jak sami zapewniają na aukcji jest taka możliwość. Jak widać nie zależy im. No cóż mogą sobie wybierać klientów![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wykopuję... bo jestem internetowym moronem i sprawdzam ceny na ceneo i na nim będę bazował... MkIII jest w tej chwili do wzięcia za 10.400-10.700. Pomijając już fakt trwających wyborów w USA i ich wpływu na cenę dolara (choć też pytanie w jakim czasie rynek sprzętu w PL na takie wahania reaguje, bo raczej Clinton wygra i $$$ pójdzie w górę) proponowalibyście jeszcze przeczekać z zakupem na jakieś wyprzedaże czy brać póki jest bo też słyszałem, że Canon chce go wycofać ze sprzedaży? Czy może mkIV po wycofaniu mkIII będzie latał po 12-13k?
No i Clinton raczej nie wygrała. Dolar w dół. Canon nie po to tworzy nowy model aby stary dalej produkować, więc nie "chce wycofać", ale "już wycofał" i linie produkcyjne od paru miesięcy były przestawione na nowy aby zapewnić hurtowniom duże dostawy na premierę, a teraz tylko zużywa zapasy magazynowe. Stary model co miał stanieć to staniał i prędzej zniknie ze sklepów niż doczekasz się znacząco niższej ceny. Nowy stanieje ale nie o tyle co byś chciał i nie tak prędko - czyli za rok. Tak było, jest i zawsze będzie w przypadku Canona.
Moja rada jest taka - kupuj taki korpus na jaki Ciebie w tej chwili maksymalnie stać i skup się na zdjęciach.
R3 + RF85LDS
Canon EOS 5D Mark III za 9239 PLN
https://www.neonet.pl/canon-eos-5d-mark-iii-body.html
Canon EOS 5D Mark IV za 16000 PLN
Canon EOS 5D Mark IV (Oferta BLACK FRIDAY tylko 25.11.16) - dostępny od ręki!