Tutaj dość obszerny review (nie czytałem) i sporo sampli na ISO 6400, więc mało miarodajnych:
Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 Review - Sample Images | PhotographyBLOG
Tutaj dość obszerny review (nie czytałem) i sporo sampli na ISO 6400, więc mało miarodajnych:
Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 Review - Sample Images | PhotographyBLOG
Cóż - czasy w tym teście są różne są 1/125 ale też sporo 1/500 1/400, ale fakt faktem że d. nie urywa... jeśli chodzi o warunki i iso - ja zazwyczaj chodzę fotografować zwierzęta do lasu przed świtem - żeby o świcie je spotkać - przez ostatni miesiąc miałem takich wyjść wiele każdy weekend po dwa razy i w tygodniu czasami też (wiadomo rykowisko) i chyba tylko raz światło słoneczne było lepsze niż na fotkach z testu - dlatego akurat dla mnie ważne jest żeby obiektyw działał szybko i ostro też w pochmurny dzień lub podczas deszczu.
co do gołębi - ani jedno zdjęcie nie jest zadowalająco ostre.
Może to kwestia egzemplarza, nie wiem. W każdym razie ja na pewno podepnę ten słoik żeby się przekonać - dopiero wtedy będę w stanie stwierdzić czy nadaje się dla mnie czy do bani zupełnie.
Pojawiają się już pierwsze testy:
Tamron 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 Lens Image Quality
First Looks at Tamron 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 Lens Image Quality
Serio, bierzesz zdjęcia w takich warunkach (ISO 2000-3200) jako referencyjne ? http://img.photographyblog.com/revie..._usd_g2_49.jpg
O obiektywach wiem prawie wszystko