Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 115

Wątek: Wybór stałki 35mm

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Wybór stałki 35mm

35mm f2 IS + 85mm f1,8 to dla mnie idelan niskobudżetowy zestaw ślubny. AF zarówno w 35 jak i 85 jest bardzo dobry i spokojnie wystarczy do takich zastosowań.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Może nieco 1/3EV więcej światła i jakby lepsze wykonanie.
    Co ciekawe.... Według DXO mimo nieco większego otworu i nieco mniejszej winiety* (-1.4 vs. -1.8 EV)Tamron jest w sumie nieco ciemniejszy od Canona (2.1T vs. 2.0T).
    Również ciekawe, że nie testowali dotąd Tamrona na żadnym body Canona, ale Canon jest ostrzejszy na 5dsr niż Tamron na D800E...
    W ogóle to Canon 35mm f/2 IS jest wg. DXO trzecim najostrzejszym obiektywem Canona, kropka. Po 35mm f1.4 II. Bije nawet niesamowite długie białe elki.... Z wyjątkiem trzech, hmmm czy to jest możliwe?

* transmisja jest pewnie mierzona tylko na środku, więc winieta nie gra roli.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 04-10-2016 o 19:32
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

pamiętam ze jak go podpiąłem po zakupie to mi szczena opadła taki był ostry
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Ok Panowie jestem już niemalże zdecydowany na C 35 IS USM. Mam teraz pytanie, gdyż pojawiła się opcja zakupu używki na gwarancji.
    Sprzedający jednak posiada tylko dowód zakupu wraz z pudełkiem bez karty gwarancyjnej. Czy na podstawie dowodu zakupu można go serwisować w razie czego?Czy coś kręci.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez Mateusz00 Zobacz posta
    Ok Panowie jestem już niemalże zdecydowany na C 35 IS USM. Mam teraz pytanie, gdyż pojawiła się opcja zakupu używki na gwarancji.
    Sprzedający jednak posiada tylko dowód zakupu wraz z pudełkiem bez karty gwarancyjnej. Czy na podstawie dowodu zakupu można go serwisować w razie czego?Czy coś kręci.
    Teoretycznie mozna praktycznie zadzwoń do csi i zapytaj.
    U nich zawsze bylo tak ze gwarancja musiala byc wypelniona (nawet przez uzytkownika) ale nie musiala byc podbita. Jednakze sadze ze nigdy z tej gwarancji nie skorzystasz, ale zawsze brak tego dokumentu moze byc argumentem do negocjacji cenowej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

"Gwarancja" to jedno, a "rękojmia" to drugie, czasem drugie może być lepsze od pierwszego. To pierwsze to zobowiązanie producenta, na warunkach opisanych w karcie gwarancyjnej, drugie to obowiązek sprzedawcy, na podstawie odpowiednich ustaw (zakładam sprzedaż "dla konsumenta", nie "na firmę").
    Zwróć uwagę jaki to jest dowód zakupu, jeśli z jakiegoś komisu, lombardu, pośrednika, to obecny sprzedający może mieć na myśli gwarancję miejsca, w którym kupił (np. bezpłatna naprawa przez 3 miesiące nie uwzględniająca kosztów części, i tylko na podstawie karty gwarancyjnej).

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Dorzucę swoje 3 grosze, trochę szkieł mi się przez ręce przewinęło, Canon 35/2IS jako jedyny został ze mną na dłużej i nie planuję jego zmiany, jest ostry od pełnej dziury a przede wszystkim celny szybki i powtarzalny, porównałem go z Sigmą Art i 35L, po pierwszych zachwytach nad ARTem zaczęły się problemy z celnością w gorszych warunkach, tutaj Canon 35/2IS wygrywał. 35L odpadał z uwagi na cenę, szkło super ale dla mnie za drogie. Kolejnym argumentem 35/2IS jest jego nieduża wielkość i waga, szkiełko bardzo poręczne. Marzy mi się takie 85/2IS
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 05-10-2016 o 12:24
    Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Dopiero zaczyna

Mam, jak Yaru, też czekam na odświeżoną 85, miałbym idealny, stosunkowo lekkie komplet wraz z 35mmf2IS i 6d...

Uzależniony

Już jest odświeżona 85, tylko zbudowała ją Sigma

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Takie są oczekiwania:

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    Marzy mi się takie 85/2IS
    Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    Mam, jak Yaru, też czekam na odświeżoną 85, miałbym idealny, stosunkowo lekkie komplet wraz z 35mmf2IS i 6d...
    A taka miałaby być odpowiedź ?:

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Już jest odświeżona 85, tylko zbudowała ją Sigma
    Kloc bez stabilizacji o masie 6D+C35/2IS .
    O wiele bliższy tych oczekiwań jest Tamron 85/1.8VR.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów