Strona 30 z 36 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    xxkomarxx - dzięki na info... kurcze dałeś mi do myślenia :/. Genarlnie jak porównansz je do siebie to bardzo art odstaje w kwestii AF? Nie wiem czy to prawda, ale ktoś na forum pisał, że niektóre krzyżowe w body działają tylko z systemówkami...
    Canon ostrzy szybciej i pewniej. W warunkach dziennych nie ma prawie roznicy ale gdy jest ciemnej to sigma czesto dluzej mysli, myszkuje i czasami nie trafia, canonowi tez sie to zdarza ale duzo rzadziej, przec co odsetek zdjec nietrafionych jest mniejszy.
    Nie mialem w rekach kazdej sigmy a jedynie jeden dobry egzemplarz i porownalem go z ciekawosci z moim canonem i takie wnioski mi wlasnie wyszly. Testy robilem w powtarzalnych warunkach z reki i statywu.
    Co do tych krzyzowych tego potwietdzic nie moge, wiem tylko ze koledze po kalibracjach poinformowano ze obiektyw powinien poprawnie ostrzyc na centralnym bo za reszte nie moga gwarantowac, wiec moze cos w tym jest.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 30-09-2016 o 23:32

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ja testowalem bo mialem sigme 35art, canona 35L i 35LII.
    Jak bardzo chcesz to pozycze sigme i wysle ci rawy sam porownasz. Roznica moze nie jest jakas wielka bo oba szkla optycznie sa swietne ale jednak jest i ja widac.
    Tutaj to znajduje niezłe potwierdzenie: Canon EF 35mm f/1.4L II USM Lens Image Quality
    Warto przeczytać całe review - nie tylko ostrość się przecież liczy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tutaj to znajduje niezłe potwierdzenie: Canon EF 35mm f/1.4L II USM Lens Image Quality
    Warto przeczytać całe review - nie tylko ostrość się przecież liczy.
    Dokladnie tak jak piszesz.

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Jak w praktyce wygląda sprawność AF i ostrość w ostrzeniu bocznymi punktami na pełnym otworze? Środek mnie nie interesuje, bo w 35mm środkowego punktu nie używam wogóle. Przymykać do f/2.8 też nie chcę bo nie po to kupowałem szkło z 1.4. Testy widziałem, ale te są głównie dla środka.
    Do końca roku podobno funt ma wyrównac się z euro, dlatego mocno zastanawiam się nad wymianą, bo to moja podstawowa ogniskowa do ludzi.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Miasto

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    Jak w praktyce wygląda sprawność AF i ostrość w ostrzeniu bocznymi punktami na pełnym otworze? Środek mnie nie interesuje, bo w 35mm środkowego punktu nie używam wogóle. Przymykać do f/2.8 też nie chcę bo nie po to kupowałem szkło z 1.4. Testy widziałem, ale te są głównie dla środka.
    Do końca roku podobno funt ma wyrównac się z euro, dlatego mocno zastanawiam się nad wymianą, bo to moja podstawowa ogniskowa do ludzi.
    Z 5dmk3 trafia jak nalezy. Jak chcesz to moge ci porobic jakies foty sam zobaczysz

Pełne uzależnienie
    Miasto

mkkaczy, jeżeli prognoza co do kursu funta się sprawdzi to w Twojej "szklarni" nastąpi "dobra zmiana".

https://www.dpreview.com/articles/88...-ii-comparison
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 17-10-2016 o 13:02

Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Z 5dmk3 trafia jak nalezy. Jak chcesz to moge ci porobic jakies foty sam zobaczysz
    Dzięki, jak byś mógł zrobić twarz z odległości 2m, 5m i 10m na pełnym otworze, gdzie głowa była by w rogu, powiedzmy klasyczny trójpodział, było by super.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    mkkaczy, jeżeli prognoza co do kursu funta się sprawdzi to w Twojej "szklarni" nastąpi "dobra zmiana".

https://www.dpreview.com/articles/88...-ii-comparison
    Prawdopodobnie już niedługo sam porównam między mkI i mkII. No chyba że za nim dojdzie mkII pierwsza wersja będzie sprzedana.
    Nie wiem czy dwójki tak dobrze się sprzedają, ale szkło zamawiane w czarny piątek nie było fizycznie na sklepie, a w mailu było napisane że nie mają zapasów w Europie i dopiero po 16 grugnia będzie dostawa z Japoni.
    PS.
    Dzięki komar za fotki.

Miasto

Prawdopodobnie już niedługo sam porównam między mkI i mkII. No chyba że za nim dojdzie mkII pierwsza wersja będzie sprzedana.
    Nie wiem czy dwójki tak dobrze się sprzedają, ale szkło zamawiane w czarny piątek nie było fizycznie na sklepie, a w mailu było napisane że nie mają zapasów w Europie i dopiero po 16 grugnia będzie dostawa z Japoni.
    PS.
    Dzięki komar za fotki.
    Albo się sprzedaje albo sklepy nie trzymają tego na stanie ze względu na cenę, a ludzi którzy to kupują nie jest znowu tak wiele, zwłaszcza w naszym kraju.
    Poczekaj a na pewno będziesz zadowolony jak już dotrze.

Strona 30 z 36 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów