Pokaż wyniki od 1 do 10 z 477

Wątek: Canon 5dmkI - czy warto?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Slupca

Domyślnie Odp: Canon 5dmkI - czy warto?

ja tez bym wybrał ze światłem 2,8 ale to nie mój budzet Poza tym ja nie odliczę vatu od zakupu itp Jestem amatorem niekomercyjnym więc ...
    A poza tym Czy ten jasny obiektyw i tak nie trzeba przymykać do f4 żeby mieć ostry obrazek; Gdzieś się spotkałem z tym stwierdzeniem no ale może mieć ładniejszy obraz i możliwości optyczne większe

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    ja tez bym wybrał ze światłem 2,8 ale to nie mój budzet Poza tym ja nie odliczę vatu od zakupu itp Jestem amatorem niekomercyjnym więc ...
    A poza tym Czy ten jasny obiektyw i tak nie trzeba przymykać do f4 żeby mieć ostry obrazek; Gdzieś się spotkałem z tym stwierdzeniem no ale może mieć ładniejszy obraz i możliwości optyczne większe
    Ja mam 2.8 w wersji I i naprawdę nie narzekam na ostrość. Pewnie, że na 5.6 jest lepiej, ale 2.8 daje radę. Ten obiektyw ma na pewno jedną wadę: jest w pytę ciężki, naprawdę

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    Wersji drugiej nie trzeba przymykać, pierwsza jest trochę gorsza optycznie, jednak wolałbym używany C 24-70 2.8 mkI niż nowy o śwoetle f4
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    Wersji drugiej nie trzeba przymykać, pierwsza jest trochę gorsza optycznie, jednak wolałbym używany C 24-70 2.8 mkI niż nowy o śwoetle f4
    Dokładnie.
    Poczytałem, popatrzyłem, porównałem i stwierdziłem, że mk I jest dobry, a biorąc pod uwagę różnice cenową to jest genialny.

Uprawnienia umieszczania postów