R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia
Nie popadajmy w skrajności, ja aktualizuję Win7 ale po tych cyrkach MS z aktualizacją do win10 bardziej się im przyglądam. Te bez konkretów sprawdzam w sieci co to jest. I tak, dzieki temu nie zainstalowałam kilka szpiegujących aktualizacji. Ale co ciekawe pomimo zaznaczenia ich - ukryj aktualizację - i tak za jakiś czas wracają jak ta instalijąca win10.
Ostatnio edytowane przez iza73 ; 21-07-2016 o 17:23
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie aktualizacji do win10. Zdecydowałam się na aktualizację. Lightroom 5,71 chodzi. Nie zauważyłam na razie problemów (choć ja mogę mało widzieć)
I pytanie jeszcze - Czy coś mogłam przeoczyć, że przy aktualizacji nie miałam pytania o numer seryjny windowsa (8 legalna) ?
Pewnie nr. przejał z automatu przy aktualizacji. Gratuluję, taraz masz usługę a nie produkt wg. licencji win10 ! Co za tym idziemogą Ci wyłączyć windowsa, zablokować programy "bo tak" albo wprawadzą opłatę abonamentową o czym słychać pokątnie. Dodatkowo zapewne nie miałaś wersji pro więc nie masz możliwości decydowania o aktualizacjach, będziesz łykać wszystko co microsoft zdecyduje do akualizacji. O szpiegowaniu już nie będę pisała bo to wszyscy wiedzą. A co do win 8 to zapewne miałaś win8.1 bo z win8 nie ma podobno możliwości instalacji szpiega 10.
:-)
Przy aktualizacji miałam pytania czy mają być wysyłane raporty do microsoft ( w kompie, bo w laptopie nie zauważyłam). Powyłączałam możliwość. Zobaczymy. Przez miesiąc jeszcze mogę wrócić.
Pytałam się jeszcze dwóch kolegów informatyków czy aktualizować z 8 na 10. Powiedzieli, by tak. Przy 7 jeden by nie aktualizował.
Pierwsze wrażenie to 10 dla mnie, dla antyartytechnicznej, jest czytelniejsza.
Co do szpiegowania to w pierwszej kolejności wyrzuciłabym google. Bez pardonu "mówią mi" co robię :-)