Canon potwierdza, że cashback będzie zrealizowany (kontakt telefoniczny)
Braku informacji email - tego nie udało się rozgryźć. Było podejrzenie że "wpadł" do spamu, ale tam też brak
Temat oganięty
Canon potwierdza, że cashback będzie zrealizowany (kontakt telefoniczny)
Braku informacji email - tego nie udało się rozgryźć. Było podejrzenie że "wpadł" do spamu, ale tam też brak
Temat oganięty
Ja kase dostalem (75 funtow za 16-35 f4), chyba nawet w czasie sie wyrobili.
Rozliczone w około 6 tygodni
Bez problemów
Witam
Jak to jest z gwarancją po skorzystaniu z promocji cashback? Obowiązkiem do uzyskania zwrotu jest wycięcie nr seryjnego z pudełka. Czy w razie potrzeby skorzystania z gwarancji Canon nie będzie robił problemów przez "zniszczone pudełko"? Jak to z tym jest?
Pozdrawiam
Wymaganie oryginalnego opakowania przy realizacji gwarancji jest klauzulą niedozwoloną więc możesz oddać towar w pudełku po butach, możesz nawet przynieść do sklepu bez pudełka.
Niestety kiedyś się spotkałem z tym że producent wymagał oryginalnego pudełka. Ale jeśli Canon tego nie wymaga to dobrze. Mam nadzieję że gwarancja i tak się nie przyda.
Do gwarancji potrzebne sa:
Karta gwarancyjna i dowod zakupu.
Czy orientuje się ktoś, czy w obecnym cashbacku na obiektywy (zakup lustrzanka+obiektyw) zakup obu tj. aparatu i obiektywu musi odbyć się jednorazowo (w tej samej transakcji) czy oba urządzenia muszę po prostu zostać zakupione w okresie trwania promocji. Nie mogę się doszukać tej informacji, a regulamin jest niejasny w tej kwestii.