Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: fotografia wydarzeń , reportażowa

Mieszany widok

Domyślnie Odp: fotografia wydarzeń , reportażowa

Będzie ci brakowało ogniskowej i światła. Czegoś będzie ci brakowało bardziej. Określisz budżet i wtedy będzie można coś ci doradzić[/QUOTE]

Będzie ci brakowało ogniskowej i światła. Czegoś będzie ci brakowało bardziej. Określisz budżet i wtedy będzie można coś ci doradzić[/QUOTE]

więc po rozeznaniu , stwierdziłam , że zdecyduję się prawdopodobnie na 100 % na Tamron 70-200mm f/2,8 Di VC USD; ale dodatkowo potrzebuję czegoś standardowego np. Tamron 24-70mm f/2,8 Di VC USD tylko czy na pewno oba będą miały zastosowanie przy matrycy APS-C bo znalazłam rozbieżne informacje ? a może macie jeszcze inne propozycje ? na dwa obiektywy Canona mnie nie stać , może więc coś z Sigmy...telkę biorę na raty więc cena ok. 5 tys może być , standard to dla mnie wydatek ok. 4 tys ; oba potrzebuję ze światłem 2,8 i stabilizacją obrazu ...
    ach a co sądzicie o kupnie używanego canona w tym zakresie ogniskowych ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez joela82 Zobacz posta
    Będzie ci brakowało ogniskowej i światła. Czegoś będzie ci brakowało bardziej. Określisz budżet i wtedy będzie można coś ci doradzić

więc po rozeznaniu , stwierdziłam , że zdecyduję się prawdopodobnie na 100 % na Tamron 70-200mm f/2,8 Di VC USD; ale dodatkowo potrzebuję czegoś standardowego np. Tamron 24-70mm f/2,8 Di VC USD tylko czy na pewno oba będą miały zastosowanie przy matrycy APS-C bo znalazłam rozbieżne informacje ? a może macie jeszcze inne propozycje ? na dwa obiektywy Canona mnie nie stać , może więc coś z Sigmy...telkę biorę na raty więc cena ok. 5 tys może być , standard to dla mnie wydatek ok. 4 tys ; oba potrzebuję ze światłem 2,8 i stabilizacją obrazu ...
    ach a co sądzicie o kupnie używanego canona w tym zakresie ogniskowych ?[/QUOTE]

6d + 70-200 f4

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

stwierdziłam , że zdecyduję się prawdopodobnie na 100 % na Tamron 70-200mm f/2,8 Di VC USD
    Mam polecam! Przy aps-c po prostu mnożysz ogniskowe x 1.6 i to wszystko. Będzie na 320 mm rozmywać obraz, bo utrzymanie kosztuje małe czasy 1/1000 i wyżej a to się wiąże z iso. APS-c zwykle szumią wieć jak Tom77 radzi weź 6d bo przy iso 8000 masz mało szumów (względnie), a to znacznie ułatwi robić Ci zdjęcia na koncertach. Niestety 6d to ok 5-6k.
    Ostatnio edytowane przez maxwell61 ; 10-07-2016 o 19:32

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez joela82 Zobacz posta
    więc po rozeznaniu , stwierdziłam , że zdecyduję się prawdopodobnie na 100 % na Tamron 70-200mm f/2,8 Di VC USD;
    Miałaś go w rękach ? Ponosiłaś z godzinę z body i porobiłaś zdjęcia ? Piszesz, że nie możesz pozwolić sobie na wiele. A jednak swoim postępowaniem możesz się wpakować w jeszcze większy dołek finansowy

Chłopacy dobrze Ci radzą, żebyś sama wybrała co chcesz.
    Pierwszą 70-200 2,8 miałam Sigmę ze stabilizacją (ona jest chyba lżejsza od Canona 70-200 ze stabilizacją), na szczęście pożyczoną. Po pół godzinie zdejmowałam obiektyw bo nie byłam w stanie robić zdjęć.
    Na takie imprezy na pewno zoom by był lepszy, ale co z tego jak może okazać się dla nas bezużyteczny ?
    I zrezygnowałam z zooma.

Poszukaj i sprawdź. Np, Sigma często wychodzi na imprezy, pożycza tam nawet bezpłatnie obiektywy. Cztery rodzaje 70-200 Canona poprosiłam do cyfrowe.pl. Tam ponosiłam i odpuściłam sobie.

[QUOTE=aleksandria;1324693]Miałaś go w rękach ? Ponosiłaś z godzinę z body i porobiłaś zdjęcia ? Piszesz, że nie możesz pozwolić sobie na wiele. A jednak swoim postępowaniem możesz się wpakować w jeszcze większy dołek finansowy

ostatnio miałam go w ręku, rzeczywiście ciężki... i trudno nim przez dłuższy czas robić "z ręki" więc chyba zdecyduję się 70-200 f4 ...w dalszej perspektywie pomyślę o 6d , bo szumy w moim mnie już drażnią...

co do finansów to mam to już wykalkulowane

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

[QUOTE=joela82;1324802]
    Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
    więc chyba zdecyduję się 70-200 f4 ...w dalszej perspektywie pomyślę o 6d , bo szumy w moim mnie już drażnią...
    co do finansów to mam to już wykalkulowane
    Może jednak C70-200/4L IS. Jakość obrazka i stabilizacja to istotne zalety w stosunku do starej wersji bez IS.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów