Ja nie używałem żadnych opcji eksportu z poziomu programu. Kopiowałem pliki normalnie ręcznie przez eksplorator Windowsa.

Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
3. Tzn. ? Nie rozumiem. Czy mówisz o starym komputerze?
*3. Tak, mówiłem o starym komputerze. LR wszystkie informacje o obrobionych zdjęciach, miniaturki, ocenach, zaimportowanych folderach ze zdjęciami przechowuje w pliku "*.lrcat" oraz w towarzyszącym mu pomocnoczym folderze o nazwie Previews.lrdata. Ten plik to tzw. katalog LR.
Ten katalog można mieć jeden, albo tworzyć sobie nowy dla każdej sesji czy zlecenia. Chcąc przenieść efekty naszej pracy do innego komputera należy ten plik skopiować i otworzyć na nowym komputerze.

Nie wiem, gdzie LR domyślnie trzyma katalog LRCAT.

Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
4. W nowym kompie lr nie miał żadnych folderów - jest czysty. Nie wiem czy to miało znaczenie, że dysk z rawami miał w nowym kompie inne nazwy. Zmieniłam na nazwy tak jak było w starym kompie. Z tym, że nie patrzyłam jeszcze co się dzieje w tym nowym lr. Na razie kopije, usuwam, kopiuje, usuwam... :-)
*4.Jak skopiowany katalog będziesz miała uruchomiony w LR na nowym komputerze, struktura katalogów, miniaturki, powinny już być.
Jedyne czego może mu brakować to pliki RAW. Wtedy trzeba wskazać LR gdzie się one znajdują. Inna litera dysku, czy ścieżka do folderu z RAW'ami nie ma znaczenie. wskażesz ręcznie LR gdzie one są i po kłopocie.