Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Canon 6d ,nieostre fotki z Tamronem 28-75 mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon 6d ,nieostre fotki z Tamronem 28-75 mm

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Jaki wniosek? Od kogo kupowałeś, od firmy czy od osoby prywatnej? Jak od firmy to masz bodajże 14 dni na zwrot, wysyłasz obiektyw w stanie w jakim go otrzymałeś wraz z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość i musisz dostać zwrot kasy. Jak od jakiegoś kombinatora to w sumie jesteś ugotowany, jak raz Ciebie kiwnął (chcący czy niechcący) to co, nie zrobi tego drugi raz? Próbuj ale chyba najpierw kasa na konto a dopiero potem zwrot obiektywu bo nie wyobrażam sobie tego inaczej.
    Już widzę jak ktoś zwraca pieniądze nie otrzymawszy towaru z powrotem

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Za 1500 to tylko ten tamron. Już pisałem-cudów nie ma. A 24-105L za 1,5k to bedzie trup anie obiektyw, pewnie po milionie ślubów. Sensowny stan wiąże sie z ceną pod 2k. Mocno bym uważał na okazje mocno odbiegające od tej ceny. Co jest bez sensu, bo nowy w wersji oem kosztuje czasem 2,5k.
    Jest też 24-70/4 ale cena nowego to prawie 3k a używki są w astronomicznych cenach.
    Widzę ostrość na nieskończoności...!

Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Macro - Canon (6268698339) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to jest ta aukcja, jest to firma doutes, która chyba skupuje od ludzi używki. Budżet wzrósł do 3 tys, chcę już kupić nowy obiektyw co polecacie jasnego i ze zmienna ogniskowa i oczywiście ostrego?

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

24-105L zmieścisz się w cenie, dobry obiektyw, bardzo uniwersalny. Sam sprzedałem za 1600 chyba w super stanie i trochę żałuję. Szukaj używki, za 2 tyś i więcej to tylko stoją na aukcjach, realna cena to 1800zł myślę max.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Już widzę jak ktoś zwraca pieniądze nie otrzymawszy towaru z powrotem
    Ja też tego nie widzę dlatego napisałem "to w sumie jesteś ugotowany". Na szczęście założyciel tego wątku z tego co widzę podrzucił link do aukcji na której kupił tego Tamrona a była to aukcja wystawiona przez człowieka prowadzącego działalność gospodarczą więc ma szansę na odzyskanie swoich pieniędzy.

Cytat Zamieszczone przez cubbus Zobacz posta
    A 24-105L za 1,5k to bedzie trup anie obiektyw, pewnie po milionie ślubów.
    I po wizycie w fabryce kurzu (co najmniej) >>> Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM (6291154694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Cytat Zamieszczone przez kubi1182 Zobacz posta
    Budżet wzrósł do 3 tys, chcę już kupić nowy obiektyw co polecacie jasnego i ze zmienna ogniskowa i oczywiście ostrego?
    O świetle f/2.8 zapomnij, możesz sobie kupić pachnący nowością Canon 24-105mm f/4.0L EF IS USM (OEM) - jest w Cyfrowe.pl za 2999 zł.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

I po wizycie w fabryce kurzu (co najmniej) >>> Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM (6291154694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Łatwo nie miał i swoje przeszedł.
    O świetle f/2.8 zapomnij,
    Ciężko będzie ale na upartego chyba dałoby radę z jakimś używanym canonem 24-70/2.8

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

O fak! takiego jeszcze nie widziałem...

Za 3k to poszukaj Cichego na allegro i zobacz czy ma tamrona 24-70/2.8 VC. On ma w miarę pewne szkła i jakbym miał kupić to właśnie od niego.

Za 3k kupisz też 24-70L w pierwszej wersji ale tutaj deko loteria jak i z 24-105, bo to szkło to wół roboczy. Chociaż jak w każdej sytuacji zdarzają się wyjątki i można za niewiele ponad 3k kupić szkiełko w fajnym stanie, najlepiej blisko domu, żeby sobie przestrzelić na żywo przed zakupem.
    Nawet swego czasu miałem taki zamiar, żeby wymienić tamrona 28-75/2.8 na canona 24-70/4L ale po testach w sklepie nie było widać zasadniczej róznicy w ostrości pomiędzy tymi szkłami i odpuściłem. Deko lepiej wypadł w tym samym teście 24-70/2.8L II ale cena to ponad 7k i zostałem z poczciwym tamronem, którego tak żadko zapinam, że szkoda mi wywalić 3k lub więcej za szkło w tym zakresie. Tamron jako zamiennik kita jest wiecej niż dobry

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Za 3k kupisz też 24-70L w pierwszej wersji ale tutaj deko loteria
    Loteria warta przemyślenia.
    miałem taki zamiar, żeby wymienić tamrona 28-75/2.8 na canona 24-70/4L
    Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Przynajmniej jeśli chodzi o chrzty, śluby itp. Poza tym canon 24-70/4 to świetne szkło.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta

Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Przynajmniej jeśli chodzi o chrzty, śluby itp. Poza tym canon 24-70/4 to świetne szkło.
    Dlatego nadal mam 28-75/2.8, bo po przymknieciu do 3.5 nic nie odstaje od 24-70/4. Brak mu stabilizacji ale to nie jest wybitnie dużą wadą.
    A z drugiej strony dopłata prawie 2k za is to dość dużo.

A może sigma art 35mm 1.4 ?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów