Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
Oczywiście!

--- Kolejny post ---

Dokładniej chodzi mi o taki zestaw: masz dwie lampy Canona - do nich kupujesz YN622CII w roli odbiornika. Jak potrzebujesz trzeciej lampy, to kupujesz YN685C (ma wbudowany odbiornik YN622C). Do tego będziesz potrzebował dodatkowo albo jeszcze jeden YN622CII lub YN622TX na body, w roli nadajnika. YN622TX bardzo ułatwia pracę przez łatwe sterowanie całym setupem, natomiast dodatkowy YN622C daje Ci możliwość zapięcia dodatkowej lampy na nadajnik na body (YN622TX nie ma sanek). Nie wiem, jakie masz body. Jeśli jakieś starsze, bez możliwości sterowania grupami lamp z poziomu korpusu, to problem sam Ci się rozwiąże i musisz wtedy kupić YN622TX. Tak, czy inaczej, taki setup jest tańszy od tego opartego na YNE3-RX i podobno (tak piszą na zagranicznych forach) zdecydowanie bardziej niezawodny.
O to to....dzięki za informacje. Takich potrzebowałem.... a treaz jeszcze jedno..... czy moja najstarsza lampa 550 EX będzie działała w wszelkich dostępnych trybach z odbiornikiem YN622CII i nadajnikiem albo YN622CII albo też bardziej zaawansowanym YN622TX? Dodatkowe sanki to jednak plus dodany