Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Wątek: Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

taaaa, zawsze winni "ONI"
    zniszcz zdjęcia niech ma za swoje
    dogryziesz mu do kości

ciekawe jak studio zareaguje na dogryzanie
    może się tu wypowiedzą?
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 13-06-2016 o 14:53
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Litości, nie karmcie więcej.

Cytat Zamieszczone przez Erulisse Zobacz posta
    Witam, bardzo proszę o pomoc i obiektywną ocenę pracy mojego fotografa. (...) Pewne osoby z mojego otoczenia bardzo je skrytykowały, mi ciężko jest je obiektywnie ocenić, po za tym nie znam się na tym, (...).

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    A ja tak się zastanawiam, czy od początku te zdjecia Ci się nie podobały, czy może dopiero po krytyce "życzliwych" przyjaciół. Nie rozumiem, jak można komuś skrytykować zdjęcia ślubne. Bez względu na to, co się myśli czy jak dobrym fachowcem się jest w danej dziedzinie - taka krytyka jest nieelegancka. Jak widzisz nawet tutaj opinie o Twoich zdjęciach są różne. Poza tym dlaczego chcesz je oceniać obiektywnie? To Twoje zdjęcia, z Twojego święta i nie muszą się wszystkim podobać. One są dla Ciebie i nie kieruj się opinią innych.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Chodziło mi o to żeby spojrzeć na sprawę z dystansem, zobaczyć co sądzą o tych zdjęciach inne osoby które znają się na temacie i nie są z nim związane emocjonalnie. Przez te miesiące kiedy czekałam na swoje zdjęcia wiele razy denerwowałam się na wykonawce zdjęć. We wcześniejszej wypowiedzi źle to nazwałam - że chce dogryźć - chodziło mi raczej o czy nie pokazać innym jak "profesjonalne" to studio jest.. Jeżeli tak faktycznie jest.. Co jak zresztą piszecie trudno określić. Już wiem że nie zrobiłam odpowiedniego rozeznania przed podpisaniem umowy i przyznaje się do tego. Może kiedyś wrócę do tego tematu i poszukam kogoś kto obrobi zdjęcia w inny sposób. Puki co dalej nie ochłonęłam i składam broń. Dziękuję za przedstawione opinie i czas który na mnie zmarnowaliście. Nie chciałam nikogo obrazić ani urazić. Jeśli ktoś się tak poczuł to przepraszam i żegnam.
    Ostatnio edytowane przez Erulisse ; 13-06-2016 o 18:51

Domyślnie Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

Będąc na Pani miejscu, poprosiłbym kolegę fotografa ,który to w niepochlebny sposób odniósł się do zdjeć z Pani ślubu, o wywołanie rawów . Wywołanie ok 200 zdjeć wprawnemu fotografowi zajmie 2-3h. Tym bardziej, że materiał nie jest zły , jest miejscami dobry , a odpowiednia obróbka sprawi, że inaczej spojrzy Pani na te zdjęcia. Inna sprawa , że wyrażający opinie kolega fotograf w ramach pomocy powinien Pani sam to zaproponować .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez tomasz.wachowiec.5 ; 13-06-2016 o 19:41

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Erulisse, chyba dowiedziałaś się tego o co Ci chodziło - jak większość chyba uważam, że chociaż zdjęcia nie są wybitne, są na przeciętnym co najmniej poziomie którego bym się spodziewał od większości fotografów. Więc materiału na sprawę w sądzie i odebranie części pieniędzy tu "chyba na pewno" nie ma.
    Czas czekania na zdjęcia jest oczywiście absurdalny, ale czy to nie wynikało już z eskalacji wrogości między stronami?
    Dziwię sie trochę fotografom, że się na własne życzenie wkręcają w takie problemy. Jak się robi artystyczne maziaje, które mogą wyjść lepiej lub gorzej i mogą się nie spodobać komuś nieczułemu na sztukę, to co kosztuje pstryknąć jedno czy dwa nie artystyczne tylko rzemieślnicze zdjęcia tej samej statycznej sceny? Kwiatki w dół i szybki pstryk....potem można powiedzieć, że klient nasz pan, maziaje magicznie usunięte. No ale to by pewnie gwałciło sumienie kotleciarza-artysty..... Albo po prostu nie chce się. Jeden fotograf da 3 tuziny zdjęć, inny 5000 za te same pieniądze, ale klient z natury jest taki, że jak jedno z tych 5000 uzna za nieudane, to będzie żądał zwrotu pieniędzy....
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu

Zabawne, że ktoś szuka "obiektywnych" opinii na tym forum Przecież tu są sami najlepsi obiektywnie znawcy z samymi L kami :P. Mi się wydaję, że te zdjęcia nie są złe mają swój styl, fotograf to trochę jak artysta - ma swój styl, swoją wizję, swój sposób obróbki. Na canon board gdyby ktoś wrzucił zdjęcia Marcina Tyszki to na bank znaleźliby się orzełki krytykujące i ośmieszające tegoż fotograf (że światło złe, że złe kolory, że zła obróbka, że źle pozowała, że to wina Hasselblad'a i średniego formatu bo wiadomo, najlepszy Canon i magia elek ;D (haha hehe).

Mnie zastanawiają dwie sprawy tak wracając do tematu - pierwsza dotyczy krytyki, nie wiem jakich masz znajomych ale gdyby mnie ktoś zapytał to odpowiedziałbym jak na początku posta, druga sprawa dotyczy znajomych profesjonalistów - czemu w takich razie oni nie mogli tego zrobić skoro są tacy dobzi (a ten kolega pros to w ogóle ma szanse się wykazać, bo ma oryginały w rawach (czy tam jpg), dobre zdjęcia bazowe - czego chcieć więcej .

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Zdjecia sie maja podobac Tobie a nie przyjaciolka od serca. Z reszta jak sa takimi expertami niech sami wywolaja rawy. Potem wrzuc je na forum zeby uslyszec konstruktywna krytyke.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jak rozumiem rozchodzi się o obróbkę, jest straszna czerwonka na twarzach, pytanie czy takie zdjęcia miał w portfolio, czy tylko Wasz ślub jest tak zrobiony...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jak rozumiem rozchodzi się o obróbkę
    Nie tylko...

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów