Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 107

Wątek: Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Prośba o pomoc - ocena fotografii ze ślubu

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Masz jedną szansę na zrobienie ślub, bierzesz za to kase, 1900 zł czy 300zł czy 10 000zł, slub robisz raz . Z drugiej strony Pan młody powinien pomyśleć że taka kwota to jednak nie jest nic wielkiego w środowisku fotografów ślubnych i niestety jakość będzie adekwatna do "niskości" wydanych pieniędzy

--- Kolejny post ---

jasiu co ja robie dziś a co jest na stronie (która w tej chwili jest w trakcie zmiany)to jedna sprawa, druga to że nie dyskutujemy o moich zdjeciach bo nieważne jak "spie..olone" są tak klient nigdy nie wrócił do mnie z reklamacją czy też nie chciał wchodzić na drogę prawną. Możę mam mało wymagające pary kto wie.
    Dla informacji (nie obrony bo kompletnie mi to leży) ostatni ślub na stronie dodany był w marcy tego roku a slub z sierpnia tamtego roku ;* po więcej i częściej zawsze zapraszam na fanpage
    może warto stonować trochę wypowiedzi, tak mocne sądy chrakteryzują ludzi młodych na początkowym etapie rozwoju i zwykle nie mają oparcia w rzeczywistości - jak patrzę na portfolia krytykanta i osoby krytykowanej to stwierdzam że jest podobnie no może dziewczyna ma odrobinę więcej iskry bożej - pewnie też już robi inne zjęcia i lepsze bo ten ślub był rok temu.
    fanpage niestety nie mam czasu na ogladanie kotleta - teraz to tylko niezdrowa ciekawość .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-06-2016 o 13:56
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    może warto stonować trochę wypowiedzi, tak mocne sądy chrakteryzują ludzi młodych na początkowym etapie rozwoju i zwykle nie mają oparcia w rzeczywistości - jak patrzę na portfolia krytykanta i osoby krytykowanej to stwierdzam że jest podobnie no może dziewczyna ma odrobinę więcej iskry bożej - pewnie też już robi inne zjęcia i lepsze bo ten ślub był rok temu.
    fanpage niestety nie mam czasu na ogladanie kotleta - teraz to tylko niezdrowa ciekawość .
    ale dlaczego mam stonować? przecież sam autor posta jest niezadowolony z jakości zdjęć, tak bardzo żę mógłby wejść na drogę prawną, ja tylko zapytałem kto to tak "sp...olił" , nie chciało mi się używać specjalnie prawniczego bełkotu którym własnie się posługujesz tylko dlatego żeby nie było tam smutno dla autora, ale niech będzie poprawiam sie "ojoj ale reportaż, czuje że fotograf nie przyłożył się specjalnie , ale adekwatna kwota włożona w ślub zwróciła by się napewno w postaci znacznie lepszego reportażu, niestety już teraz jest za późno na powtórkę, niezmiernie mi przykro z tego powodu iż w trakcie planowania ślubu para młoda więcej pieniędzy przeznaczyła na bigos i wódkę niż na jakość zdjęć które następnie przez lata będą im towarzyszyć podczas rodzinnych wspominek "

Nie masz czasu na oglądanie kotleta ale na strone miałeś czas wejść i napisać ten post , trochę smutno ale idąc tym torem moge powiedzieć że twoje zdanie jest kompletnie zbędne i bezsensowne oraz pozbawione jakiejkolwiek wartości i można sobie nią conajwyzej podetrzeć sam wiesz co gdyż nie masz wogóle zadnych zdjęć, obstawiam też że pewnie ich nie robisz sądząc po tym ze na forum fotograficznym nie masz żadnego odnośnika do nich, albo są poprostu kijowe . (nie mam na celu obrażania ciebie ale takie stwierdzenie mogło by paść własnie od osoby na początkowym etapie rozwoju, co do mojego wieku dziękuje liczba stanowi jedno ale duchem czuje się jak młod bóg, stawiam na coś nordyckiego bo ostatnio piękną brodą się chwalę)
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Z tego materiału da się jeszcze coś wyciągnąć, obróbka totalnie skopana, koszmar jakiś, już po prostym ustawieniu balansu bieli jest dużo lepiej. Ja bym od niej wyciągnął rawy i dał powtórnie do obróbki komuś, kto ma o tym jakieś pojęcie. Imho to jedyna droga do uratowania fotek i cieszenia się ślubnym albumem. A pójście na noże tu nic nie da, będziesz kopać się z koniem ...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta

Nie masz czasu na oglądanie kotleta ale na strone miałeś czas wejść i napisać ten post , trochę smutno ale idąc tym torem moge powiedzieć że twoje zdanie jest kompletnie zbędne i bezsensowne oraz pozbawione jakiejkolwiek wartości i można sobie nią conajwyzej podetrzeć sam wiesz co gdyż nie masz wogóle zadnych zdjęć, obstawiam też że pewnie ich nie robisz sądząc po tym ze na forum fotograficznym nie masz żadnego odnośnika do nich, albo są poprostu kijowe . (nie mam na celu obrażania ciebie ale takie stwierdzenie mogło by paść własnie od osoby na początkowym etapie rozwoju, co do mojego wieku dziękuje liczba stanowi jedno ale duchem czuje się jak młod bóg, stawiam na coś nordyckiego bo ostatnio piękną brodą się chwalę)
    przeginasz jak w praktycznie każdym poście - poziom zdziczenia jest dla mnie trudny do osiągnięcia - więc nie bedę próbował - to nie ja pokazuję zdjęcia z pseudoartystycznymi maziajami w pierwszym planie - żegnam.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar aptur

O co chodzi z tymi maziami? Nie podoba się? To trudno. Ja tam lubię mazie a odkąd kupiłem pierwsze FF to w ogóle bardzo często bardziej interesuje mnie to jest nieostre na zdjęciu

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    przeginasz jak w praktycznie każdym poście - poziom zdziczenia jest dla mnie trudny do osiągnięcia - więc nie bedę próbował - to nie ja pokazuję zdjęcia z pseudoartystycznymi maziajami w pierwszym planie - żegnam.
    jasiu z małej celowo dla mnie małym człowiekiem jesteś stając w obronie bezsensownego tematu i bezsensownego posta, chcesz sie ze mną kłócić na tematy w których jedynm argumentem są twoje słowa, bez urazy ale jak mam cię traktować poważnie? Teraz czas na odzew z twojej strony ,zgłoszenie do moderatora i już zacieranie rączek jakim to hardy z ciebie gość. No cóż możesz to brać jako urazę ale w tej rozmowie nie wniosłeś nic poza niepotrzebnym komentarzem do mojego stwierdzenia które potwierdził sam autor posta. Dla ciebie foteczki pewnie spoko co ?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    O co chodzi z tymi maziami? Nie podoba się? To trudno. Ja tam lubię mazie a odkąd kupiłem pierwsze FF to w ogóle bardzo często bardziej interesuje mnie to jest nieostre na zdjęciu
    nie podejmuj tematu jasiu ma kryzys wieku średniego, obstawiam wnioskujac po tym że pierwsze w czym sie do mnie odniosłeś (jasiu) to mój wiek dzieki bogu ja przed 30tką jeszcze
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Masakra jakas, wynajmujesz fotografa, widzisz portfolio a potem biegasz i piejesz, ze zostales oszukany.

Mogles zaplacic innemy 5000 jesli ta Pani Ci nie odpowiadala. Z reszta za 200zl zdjecia bylyby ok?

Walka o raw'y to tez jakas paranoja. Kupujesz gotowy produkt, kadry + postprocesing, w pizzerii prosisz o reszte maki i pomidorow jak zamawiasz neapolitane?

Imho 1900zl to bardzo tanio. Ponizej tej stawki mozesz szukac ale studenta z rebelem ktory dorabia po zajeciach.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ten temat to masakra
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Masakra jakas, wynajmujesz fotografa, widzisz portfolio a potem biegasz i piejesz, ze zostales oszukany.

Mogles zaplacic innemy 5000 jesli ta Pani Ci nie odpowiadala.
    Przeczytaj jeszcze raz, ale powoli, wszystkie wypowiedzi autorki (nie autora) wątku.
    Oglądała zdjęcia pana fotografa, podpisała umowę z panem fotografem, na krótko przed ślubem dowiedziała się, że zdjęcia będzie robiła inna osoba, i to są efekty pracy tej innej osoby. Zdjęcia pana fotografa się podobały, dlatego się zdecydowali, ale zdjęcia robił ktoś inny, i obrabiał je inaczej, niż to, co widzieli wcześniej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Erulisse Zobacz posta
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jeszcze tylko jedno na ile wyceniacie wykonaną pracę? Jeśli będę się ubiegała o zwrot części wynagrodzenia to chciałabym wysłuchać waszych opinii i w tym zakresie.
    Zakładanie sprawy sadowej - to żart ? Zapłaciłaś za zdjęcia i je dostałaś. Znajdź jeden punkt w umowie która została przez ciebie podpisana i który został złamany przez drugą stronę umowy. Zdjęcia jak zdjęcia, szału nie ma, tragedii tez nie ma. Fotografia to sztuka, każdy odbiera ją inaczej. Ogarnij się, pomyśl na spokojnie, wyciągnij od fotografa rawy, wywołasz je po swojemu

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów