piękna sztuka!![]()
piękna sztuka!![]()
Irek - jeden z najbardziej dla mnie tajemniczych aparatów.I co ciekawe , tylko wyczyściłem go lekko w środku,dociąłem film i nadal sprawny jak ponad 100 lat temu.Dużo pracy mnie czeka przy nim.Ale to zostawiłem na zimowe wieczory. Teraz poluję na aparat skrzynkowy z 1850 r.Na razie właściciel trzyma cenępoczekam, może zmięknie
Już wysłałem mu 2 propozycje.
dziękuję.Też tak uważam![]()
Na pewno nie przeróbka.To udało mi się znaleźć na sieci.Aparat z lewej strony jest taki sam .Więc to jakaś seria wyszła.
Mnie cieszy unikatowość tego egzemplarza i jego wartość
W listopadzie będę tydzień w USA . mam namiary na kogoś kto zajmuje się oceną, wyceną jak i rekonstrukcją starych aparatów, więc mam nadzieję że w końcu dojdę CTJ ?
Rozdzielczość tego zdjęcia nie powala ale dla mnie ma ogromna wartość.Jest na świecie gdzieś tam taki egzemplarz
172.
Aparat by bogdan l, su Flickr
Ale nadal nagroda za naprowadzenie CTJ czeka![]()
Tom77, zerknij na totez cudeńko. Szkoda ze to MUMBAI, MAHARASHTRA, India
Zecaflex 120mm Strut Folding Camera Zeiss Tessar 75mm F3 5 Lens RARE | eBay
http://www.ebay.com/itm/Vintage-came...UAAOSwiYFXFY89
Ostatnio edytowane przez italy ; 18-05-2016 o 22:36
Postaram się zrozumieć Twe rozterkiTo tak z ciekawości wrzuciłem.Nie mam tylu egzemplarzy ile Ty podałeś i nie zamierzam konkurować z Tobą
Ale czasami lubię coś wyszukać ciekawego ,pocieszyć oko , pozazdrościć właścicielowi .I raz na jakiś czas zmierzyć się z własnym egoChoć to niestety kosztuje
Rok temu znalazłem pod Berlinem całe wyposażenie studia z lat 1910-1939, wraz z aparatem studyjnym ,ciemnią , meblami.Kilka nocy nie przespałem bijąc się z myślami czy nie sprzedać kilku swych aparatów i tego nie zakupić.