Gdyby ta czapla była nie na tle tych szuwar Af by sobie poradził.Już to przerobiłem, jedna nawet gałązka tego zielonego gdzieś na drodze AF do ptaka i już trafia nie tam gdzie ja chcę.Choć i to też pewnie moja wina że nie pomyślałem że zaraz odleci tylko chciałem poczekać żeby spokojnie coś fajnego ustrzelić.
Siedziałem chwile nad tym , ale jak zdjęcie nie trafione to i obróbka nic nie pomożeNastępnym razem
--- Kolejny post ---
Południowy posiłek nutri.Wcinała ze smakiem te szuwarki
138.
IMG_7908_DxO by bogdan l, su Flickr
I teraz najważniejsze. Doradźcie co było by lepsze
Beike BK-45 Professional Tripode Gimbal testa treppiedi per la macchina Treppiede fotografica Piastra Teleobiettivo Quick Release 360 gradi Tripod Head: Amazon.it: Elettronica
czy :
http://www.amazon.it/Triopo-Testa-sf...A11IL2PNWYJU7H
Moja głowica dziś już dobrze nie trzymała. Nie mam zamiaru wydawać więcej na głowice niż max 150 euro.Tylko zastosowanie pod Sigmę 150-600 mm .pod teleobietyw myślę że jednak nadal głowica a nie gimbal.
Fajny nuter ,ale jak dla mnie: za mały udział procentowy zwierza w fotce,ja tam lubięd brzegu do brzegu,
ale może to ( te moje lubienie)nie jest po profesjonalnie fotograficznemu ....
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ja dopiero 2 miesiąc staczam bitwę z ptakami.Jeszcze dużo czasu minie nim moje zdjęcia będą w miarę dobre - na razie to jak dla mnie -nauka.Chciało by się lepiej ale może z wiekiem to powoli idzie.Mój największy problem to taki że nie mogę tam gdzie zrobiłem czatownie podejść bliżej lustra wody żeby z tego poziomu robić zdjęcia.Nie mogę tam nic wycinać tak żeby szuwarki mi nie przeszkadzały i nie wchodziły w kadr jak i nie wymuszały kadrów skośnych do lustra wody.A drugi problem to taki że moja wiedza jak na razie na temat fotografii ptaków- ustawienia,i obróbka jest minimalna
Ale zawziołem się i dopnę swegoza 3 lata zdjęcia powinny już nie tylko mnie się podobać
![]()
Wytniesz szuwary?Taki żart
A czy to takie ważne żeby podobały się np. mnie? Przecież zdjęcia robi się dla przyjemności. Swojej nie czyjejś
Poczekaj parę chwil, wrzucę swoje ulubione zdjęcie z ostatnich dni. Nie sądzę żeby komuś jeszcze się spodobało![]()
I tak już ciut ich się namnożyło.Tam są hektary tego, nie przejedzą
zawzięty jestem fakt
Fotek nie robię do folderów tylko dla siebie , dla mej przyjemności ,a to że tu jak każdy je pokazuje to po to żeby wytknąć mi błędy i dać wskazówki od tych którzy parają się podobnym rodzajem fotografii.
Nie po polskiemuale wybaczcie, brakuje mi stylistyki w formułowaniu zdań
![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 26-04-2016 o 20:48
I to jest jeden z moich problemów z miejscem do fotografowania ptaków.
139.
okolice czatowni by bogdan l, su Flickr
140.
okolice czatowni 2 by bogdan l, su Flickr