Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Ślub cywilny, szklarnia i porady, szybka akcja

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: Ślub cywilny, szklarnia i porady, szybka akcja

Tak, dobrze doświetlona klatka to dobrze naświetlona klatka Wyzwaniem jest jednak dobrze ją naświetlić w pomieszczeniu bez okien i z brązowym sufitem. Stąd rady dotyczące użycia dyfuzora (w normalnych warunkach można użyć w tej roli białego sufitu lub ścian) czy folii CTO dostosowującej światło lampy do zastanego tak by klatka była dobrze naświetlona
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Jak ktoś "nie robił zdjęć" ... ... lub nie wie jak używać lampy , to co mu da wiedza kup to i to ?
    Dlaczego mam wrażenie, że odpisujesz w wątku, którego nie czytałeś?
    Chyba dlatego, że gdybyś przeczytał pierwszą wiadomość, z pytaniem, to wiedziałbyś, że nie chodziło o to, co kupić, tylko czego i kiedy najlepiej użyć, w określonym miejscu, z posiadanego przez pytającego sprzętu.

Dopiero zaczyna

Jestem z powrotem Dzięki Panowie za rady, przydały się na ślubie. Generalnie ze zdjęć Para Młoda jest zadowolona a to podstawa. Ja też nie narzekam, było dobrze. Teraz z perspektywy czasu oczywiście widzę co mógłbym zrobić lepiej, ale mimo wszystko jest ok. Co do tego jaka była organizacja...Na samym ślubie prawie cały czas jechałem na 18-35. Prawie, bo tak jak napisałem, podczas czekania na zaproszenie urzędnika walnąłem kilka kadrów z samyanga - był czas, bo PM przyszła wcześniej. Na sali ślubu używałem CTO i tego mojego "pocket bouncera". Jak tylko wyszedłem zdjąłem obydwa jak tylko była okazja - w holu głównym białe ściany i sufit. Czasy to głównie 1/200, choć podczas ślubu używałem 1/60 - względny spokój, dopiero przy przysiędze i obrączkach znowu 1/200. ISO na ślubie 1000, w holu głównym 200-400. Ślub trwał ok. 6-7 min...ekspres.

Na przyjęciu na które jednak zostałem zaproszony też złapałem trochę fajnych kadrów. Tutaj miałem czas na cudowanie więc robiłem różnymi technikami, w tańcu (jednak potańczyli) nawet 1/2s i błysk. Książka zapełniona w pełni, 44 strony(22 rozkładówki). Miałem problem, bo zgodnie z życzeniem PM chciałem zamieścić wszystkie ważniejsze momenty od przyjazdu do USC po wyjście z przyjęcia + fajne kadry z przyjęcia, więc było masa zdjęć do wyboru a mało miejsca na nie. Teraz robię ostatnie szlify i wysyłam zamówienie na książkę, PM już zaakceptowała projekt i są zadowoleni. Jeszcze raz wielkie dzięki.

PS. Pod koniec maja znów ślub w tym urzędzie
    Ostatnio edytowane przez ZuN ; 15-04-2016 o 10:27

Pełne uzależnienie

Nic tylko ze wszystkich zdjec zrobic montaz z podkladem muzycznym. Na nastepnym slubie uwazaj, zeby "rutyna" Cie nie zjadla. Cudzyslow bo po jednym zleceniu trudno mowic o rutynie ale jednak mozesz poczuc sie zbyt pewnie a to prosta droga do zguby.

Dopiero zaczyna

O rutynie nie na mowy póki co Montażu z podkładem nie robię... Nie widzę takiej potrzeby. PM chciała sam album, nawet wszystkie zdjęcia na płytce to dodatek. Poza tym...nie znam ich gustu muzycznego :P

Pełne uzależnienie

Ale masz wtedy co kolejnym klientom pokazywac.

Dopiero zaczyna

Fakt, ale ja jednak preferuję album pokazowy. Jeśli dojdzie do spotkania. Jeśli nie to strona internetowa z portfolio.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

No i gicior, gz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Zgodę (pisemną) na rozpowszechnianie wizerunku wszystkich osób ze zdjęć masz?

Dopiero zaczyna

Nie mam Jedynie PM. Reszta, którzy są na zdjęciach słownie. Kolejny powód na nieudostępnianie wszystkich zdjęć. A jak klient by chciał zobaczyć wszystkie zdjęcia sam przy mnie to jest jeszcze tablet

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów