Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: 7d i 1500 PLN na start, od jakich szkieł zacząć?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: 7d i 1500 PLN na start, od jakich szkieł zacząć?

sigma 17-50/2.8

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    za 1500 ciężko trafić, ale może się uda, albo dołóż bo za 1700zł na pewno już kupisz - canon 35mm f/2.0 IS
    Hmm nówka jest za 2099PLN plus voucher o wartości 240 zł , także chyba nie opłaca się pchać w używkę. Kusi mnie ta Sigma 30 1.4. Cena dobra, jakby jeszcze AF był trafny to fajna opcja.

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    sigma 17-50/2.8
    Miałem takiego Tamrona VC i chyba sigma dużo lepsza nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez Jazz- ; 10-04-2016 o 18:29

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Jeśli nie czytałeś nic więcej niż tytuł wątku, to przeczytaj i spróbuj odpowiedzieć z sensem, wiem, że to może być trudne ale spróbuj Kolega podał swoje wymagania, uściślił, że raczej nie zoomy (zwłaszcza ciemne), więc Twoja odpowiedź jest zupełnie nietrafiona.
    czytałem
    podana przez niego kwota tez jest nietrafiona
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Biorąc pod uwagę zastosowanie o którym pisałeś:
    -opcja nr 1: kupujesz jakiegoś zooma typu 17-50 ze światłem 2.8 (najbardziej uniwersalnie, do wszystkiego)
    - opcja nr 2: kupujesz 24/2.8 STM plus 50/1.8 STM (opcja jeśli lubisz stałki)
    - opcja nr 3: sprzedajesz 7D i kupujesz stare 5D i np. 35/2.0 (opcja przy której zapomnisz o aparatach z cropem )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Jazz-
    też miałem tego Tamrona i Sigma po prostu go zmiażdżyła

Uzależniony

Z dwojka mogles tak trafic,co innego z jedynka. Przez moje rece przeszlo wiele tych i tamtych obiektywow , ale do 17-50 od Tamrona (w wersji bez stabilizacji) czuje najwieksza sympatie (nie mylic z VC !!! - to przyklad, jak mozna spieprzyc cos fajnego). Sigmy sa kaprysne , maja slabe , zdychajace stabilizatory i jakies takie niepewne. Niby wszystko z nimi w porzadku, ale ciagle cos nie tak... i trudno mi powiedziec, co to jest. Sigme - jako firme i ich urzadzenia - lubie, ale akurat przy tym zakresie optimum dla mnie stanowi Tamron. Co prawda - nietrwale flexy od przeslon (ale dostepne) , wysychajace silniczki od przeslon - ale to mozna naprawic i odkrecajace sie popychacze zooma a przy tym skomplikowana budowa i niewystarczajaca czesto predkosc AF- ale mimo wszystko ogolnie obiektyw daje zaj...sty obrazek , kto wie, czy nie lepszy od 17-55. O miazdzeniu nie moze byc zadnej mowy... Chyba, ze w druga strone...
    Ostatnio edytowane przez jelcyk ; 11-04-2016 o 07:28

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    Z dwojka mogles tak trafic,co innego z jedynka. Przez moje rece przeszlo wiele tych i tamtych obiektywow , ale do 17-50 od Tamrona (w wersji bez stabilizacji) czuje najwieksza sympatie (nie mylic z VC !!! - to przyklad, jak mozna spieprzyc cos fajnego). Sigmy sa kaprysne , maja slabe , zdychajace stabilizatory i jakies takie niepewne. Niby wszystko z nimi w porzadku, ale ciagle cos nie tak... i trudno mi powiedziec, co to jest. Sigme - jako firme i ich urzadzenia - lubie, ale akurat przy tym zakresie optimum dla mnie stanowi Tamron. Co prawda - nietrwale flexy od przeslon (ale dostepne) , wysychajace silniczki od przeslon - ale to mozna naprawic i odkrecajace sie popychacze zooma a przy tym skomplikowana budowa i niewystarczajaca czesto predkosc AF- ale mimo wszystko ogolnie obiektyw daje zaj...sty obrazek , kto wie, czy nie lepszy od 17-55. O miazdzeniu nie moze byc zadnej mowy... Chyba, ze w druga strone...
    Tamron 17-50 VC to wersja której praktycznie nie trzeba było przebierać, wg mnie lepsza optycznie od 1 wersji, fakt łapie dosyć szybko luzy. 1 wersja to odkręcająca się soczewka, luzy, szybkie zużycie gumy, no i przebieranie. O padaniu stabilizacji w Sigmach jakoś nie słyszałem. W canonie masz padające flexy w kilku modelach np 17-55, 24-105 czy 18-55, za to wydaje mi się że jakość plastiku jest lepsza niż w Tamronie i Sigmie. Nie generalizowałbym że Tamron jest be a Canon ok.

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Finał zawsze jest ten sam. Trzeba sięgnąć głęboko do kieszeni

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Tamron 17-50 VC to wersja której praktycznie nie trzeba było przebierać, wg mnie lepsza optycznie od 1 wersji, fakt łapie dosyć szybko luzy... .
    Nie wnikam we wlasnosci optyczne, ale w celnosc - uwazam , ze optycznie oba sa ok, ale jedynka jest duzo celniejsza i to w znacznej wiekszosci egzemplarzy. Z kolei w VC zmora jest raczej zacieranie sie tubusow niz nabieranie luzow (i to w najglebiej polozonych tulejach)- to jeden z bardzo niewielu (nie wiem, czy nie jedyny) , ktory tak dziwnie sie zachowuje :-).

Dopiero zaczyna

A Sigma 20 mm f/1.8 EX DG Aspherical? Zna ktoś? W sieci super opinie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów