Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

zrobiłem eksperyment, kłade kciuk na godz.12 i kręce w prawo i koło godz. 3 zaczyna byc minimalnie głośniej, potem jak dojade (nie przerywając) do godz. 6 jest ciszej, reasumując, wydaje mi sie że to kwestia jakiegos połozenia koła nastaw (minimalna ruchomośc w kilku płaszczyznach) i róznego nacisku kciuka na nim, bo jak przesuwac po jednym "kliku" to cały czas jest cicho.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    zrobiłem eksperyment, kłade kciuk na godz.12 i kręce w prawo i koło godz. 3 zaczyna byc minimalnie głośniej, potem jak dojade (nie przerywając) do godz. 6 jest ciszej, reasumując, wydaje mi sie że to kwestia jakiegos połozenia koła nastaw (minimalna ruchomośc w kilku płaszczyznach) i różnego nacisku kciuka na nim, bo jak przesuwac po jednym "kliku" to cały czas jest cicho.
    Powtórzyłem te test. Rzeczywiście pomiędzy kątami 90-180 oraz 270-360 zmienia się rodzaj kliku, Nie nazwałbym tego hałasem. Nigdy jednak nie kręciłem bączka tym pokrętłem więc tego nie zaważyłem.

Uprawnienia umieszczania postów