czy może wie ktoś jak odczytać przebieg migawki w 6d bez wizyty w serwisie?
czy może wie ktoś jak odczytać przebieg migawki w 6d bez wizyty w serwisie?
Hmm tak przeglądam ten wątek o ograniczeniach w 6d o słabym AF o małej liczbie punktów o czasie 1/4000 że lipa o wolnej serii o słabej ergonomii o tym że nie jest cały "metalowy" i właśnie przesiadłem się z c70d na c6d i chyba zrobiłem największą głupotę sprzedając świetny aparat na rzecz wolnego zamulonego i w ogóle do d... :-) moje szkła to 35 50 85 + 24-105 L![]()
Haha widzisz, zgrywam się :-) tyle zła się tu przelewa na temat tego Body (6d) a ja widzę wreszcie różnicę, stwierdziłem, że przechodzenie z cropa na cropa w Canonie nie ma sensu bo lepsza ergonomia szybsza seria, więcej Mpix. Teraz wiem że jak robię na iso 6400 czy nawet 12800 w pewnych sytuacjach zdjęcia będą i są dobre a tego potrzebowałem.
Popieram
Odkąd mam 6d poprzednie 40d przestało zachwycać
Pamiętam jak pojawiało się 6d i śmiałem się ze specyfikacji i że w ogóle to "lipny" aparat będzie, bo nie ma tylu bajerów (jak się okazuje w praktyce niepotrzebnych). Mam 6d już chyba trzeci roku, nastukane coś dzieśąt tysięcy zdjęć i... jakby się zepsuł to bym kupił ponownie![]()
Ty byleś m.in moim wyznacznikiem przy kupnie tego body :-) Jestem szczerze powiedziawszy w szoku po przesiadce mam nastukane 20 zdjęć :-) słownie dwadzieścia pierwsza próba wczoraj późnym wieczorem w domu przy słabym oświetleniu ustawiłem AF na centralny miód łapał wszystko potem wszystkie AF z wyboru i o dziwo łapał nie gorzej niż centralny. Zapięty canon 50 f1,4 odżył w stosunku do APS-C tak na marginesie iso 10000 ziarno akceptowalne. Czego chcieć więcej?