Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Statyw do lustrzanki cyfrowej EOS 700 D - jaki ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Statyw do lustrzanki cyfrowej EOS 700 D - jaki ?

No ja to przechodziłem przez to co autor, nawet kupilem jakiegos velbona sherpe, ale to gunwo było (chciałem tanio i dobrze). Upolowałem manfrotto 190xprob i problem zniknął (tanio bo ostatecznie mi wyszło jakieś 300zł razem z triopo b3)
    Autor się sam przekona jak wyda kasę dwa razy
    Ostatnio edytowane przez salas ; 30-03-2016 o 23:47
    SONY

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Statyw do lustrzanki cyfrowej EOS 700 D - jaki ?

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    No ja to przechodziłem przez to co autor,
    a mnie się udało bez walki, jak kupiłem pierwszą cyfrówkę 350D to dokupiłem karbonowe nogi velbona i używam prawie 10 lat - zmieniam tylko głowice bo najpierw zastosowalem myślenie "dobre bo tanie", potem powalczyłem moment z głowicami manfrotto i zmieniłem na kulę giottos (niezła ale była za mała na moje potrzeby) i skończyłem na dużej (takiej dużej dużej) kuli induro (najprawdopodobniej kopia arca B1) z arcą - jest niezła blokowanie kuli działa świetnie (nie lubię jak mi kadr opada po zablokowaniu kuli - w tej nie opada ) ale może nawet kiedyś jeszcze zmienię na jakiegoś RRSa bo chińczyk to jednak chińczyk i nic tego nie zmieni nawet wspaniałe recenzje w internetach to się po prostu czuje ale na razie głowica przestała mi przeszkadzać w fotografowaniu więc jestem zadowolony. Razem z nogami velbona kupiłem też lee 100 do tego 350D (nie pamiętam ale 350D chyba było tańsze od lee jak kupowałem to lee) 350D już nie mam, a lee 100 nadal używam - na pewno nie prowadzę zrównoważonej polityki zakupowej ale kupowanie statywu za 70zł do korpusu za 2000zł też z równowagą nie ma nic wspólnego.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów